БРИНЗАК: «Прокуніну може стати нецікаво працювати з нашою збірною»

Очільник ФФУ - про співпрацю з Андрієм Прокуніним

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про подальші плани щодо співпраці з головним тренером жіночої збірної Андрієм Прокуніним:

«Ми все це ще будемо обговорювати. Може адже скластися ситуація, коли Джима пропустить сезон, Меркушина продовжить працювати з татом. Володимир Махлай тренує Дашу Блашко - і її ж не забереш, бо вони приїхали разом і так само разом пройшли дворічний карантин.

Валя з Вітою теж навряд чи зможуть відпрацювати три роки до Олімпіади. Подивимося - може бути, вони теж будуть тренуватися за індивідуальним планом поза командою, з Григорієм Шамраєм. Поки невизначена ситуація і з Оленою Підгрушною.

Може скластися ситуація, при якій йому не з ким буде працювати. З молодими? Але їх готують Ілля Лопухов з Валентиною Шевченко, і їм теж необхідно дати можливість продовжити роботу, яка почала приносити добрі плоди.

Залишаються фактично тільки спортсмени рівня Кубка IBU? Є великі питання. Зараз ми закінчимо сезон, зберемося з дівчатами, поговоримо з їх тренерами, визначимося, в якому форматі буде працювати команда в наступному році - після цього будемо приймати рішення щодо тренерського складу.

- Володимире Михайловичу, але за тією схемою, яку Ви описали, навіть не важливе прізвище тренера - будь-якому фахівцеві буде ні з ким працювати.
- Так я про це і кажу. Андрію Прокуніну і самому може виявитися не цікаво працювати в такому форматі. Тому питання перш за все в цьому, а не в тому - впорався Прокунін з завданням на сезон, чи ні.

На жаль, ми досі не позбулися того менталітету, коли всі тренери хочуть тренувати своїх спортсменів, а всі спортсмени довіряють тільки своїм тренерам. Я говорю про жіночу команду. А силою їх не змусиш тренуватися у нейтрального фахівця.

Що робити? Шукати нового тренера? А де гарантія, що дівчата повірять цьому новому фахівцеві? А роки йдуть, і зрозуміле бажання досвідчених спортсменок йти тим шляхом, який вже випробуваний і давав результат ».

Раніше Бринзак назвав чоловічу команду, яку готуватимуть на Олімпіаду-2022.

Олег Дідух Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі