Обращение Федерации спортивного покера Украины

ФСПУ призывает общественность обратить внимание на проблемы спортивного покера

Сегодня Федерация спортивного покера Украины опубликовала официальное заявление для СМИ, игроков и покерных функционеров. Вот текст заявления.

ЗВЕРНЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ СПОРТИВНОГО ПОКЕРУ УКРАЇНИ

Спортивний покер, який було офіційно визнано видом спорту в Україні - це інтелектуальна спортивна гра, яка набула в останні роки значної популярності і має мільйони прихильників в усьому світі. Міжнародна федерація покеру нещодавно увійшла до складу Всесвітньої ассоціації інтелектуальних ігор, і цей крок остаточно затвердив за спортивним покером статус інтелектуальної спортивної гри, що визнана міжнародною спільнотою.

На жаль, користуючись специфічними особливостями спортивного покеру (використання спеціального інвентарю: карт, чипів тощо) під назвами «клуб спортивного покеру» періодично виникають організації, діяльність частково або повністю не має відношення до підготовки та проведення змагань з цього виду спорту (переважно діяльність, пов'язана із гральним бізнесом).

До об'єднаної Федерації спортивного покеру України постійно надходять повідомлення від шанувальників цього виду спорту про появу юридичних осіб, які під брендом «клуб спортивного покеру» провадять діяльність, пов'язану з гральним бізнесом. Існування подібних організацій не тільки суперечить діючому законодавству України, але й вкрай негативно впливає на громадську думку щодо спортивного покеру.

Із моменту свого заснування Федерація спортивного покеру України веде нещадну боротьбу із так званими «псевдо-покерними клубами». Федерацією було відкрито гарячу лінію, на яку може звернутися будь-хто з шанувальників спортивного покеру із заявою про будь-які порушення у діяльності покерних клубів. В свою чергу Федерація перевіряє подану інформацію та приймає рішення щодо подальших дій (внести вказаний клуб у «чорний список», звернутися до органів внутрішніх справ щодо порушення законодавства і т.і.).

Більш того, якщо гральний бізнес в Україні буде відновлено (у будь-якому форматі), Федерація не дозволить проведення змагань зі спортивного покеру будь-якого рівня у приміщеннях гральних закладів (казино).

Окремо зазначимо, що Федерація намагається проводити всі офіційні всеукраїнські та міжнародні змагання саме у приміщеннях, які мають статус спортивних споруд. Яскравий приклад - український етап чемпіонату Європи зі спортивного покеру, який відбувся у серпні 2009 року у київському Палаці Спорту.

Ми ще раз наполягаємо на тому, що змагання зі спортивного покеру не мають жодного відношення до азартних ігор, і Федерація докладатиме максимум зусиль, щоб будь-яка юридична або фізична особа не мали змоги порушувати українське законодавство, маскуючись під «спортивні покерні клуби».

З повагою,
Президія ВГО «Федерація спортивного покеру України»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 12:00 8

26–29 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Испании 2023/24