Карпаты - Заря - 1:1

«Зоря» виборола у Львові перше очко

Після феєричної результативної гри у стартових матчах весняної частини «Карпати» у другій поспіль домашній грі не можуть здобути перемогу.

Як і належить господарям, «Карпати» з перших хвилин заволоділи ініціативою і в дебюті матчу після розіграшу кутового у виконанні Кожанова небезпечно пробивав головою Мілошевіч. Наступна небезпечна атака «зелено-білих» завершилась штрафним в сторону «Зорі» і після удару Кобіна м'яч прошмигнув впритул з хрестовиною воріт.

Гості, залишивши попереду одного Джихані, основні сили зосередили на оборонних діях. Проти кращого бомбардира «Карпат» Кузнєцова персонально діяли по черзі то Омоко, то екс-гравець тернопільської «Ниви» Дурай, який свого часу був на перегляді в «Карпатах». Проте нігерійцю не завжди вдавалося випереджати Сергія, який після пасу Кожанова пробив головою впритул з дальньою стійкою.

Не забували підопічні Олега Кононова і про дальні удари, один з яких у виконанні Мілошевіча прийшовся поруч зі штангою воріт Комарицького. Також після пасу Кузнєцова небезпечно пробив здалеку Зеньов, і знову мимо цілі. А після кутового удару Кожанова вже Кузнєцову дали пробити головою і м'яч пролетів над поперечиною.

І як це часто буває у футболі, контратака «Зорі» завершилась голом. Кращий бомбардир луганчан Джихані з лівого флангу атаки після пасу Каменюки зумів пробити низом повз Романенка впритул з дальньою стійкою.

Атаки ж господарів часто зривались через неточні передачі партнерам, зокрема Кобіна та Худоб'яка. В кінці тайму запам'ятався і удар з меж штрафного одного з найактивніших у складі «Зорі» капітана луганчан Каменюки, який пробив над поперечиною воріт «Карпат». Також надто неточно наносив удар головою і Кузнєцов після передачі Ощипка.

І другий тайм поєдинку сусідів по турнірній таблиці пройшов за тим же сценарієм. «Карпати» більше атакували, але на завершальній стадії помилки при передачах, обробці м'яча зводили зусилля всієї команди нанівець. А черговий рейд Кузнєцова завершився новим кутовим біля воріт «Зорі».
Команда Анатолія Волобуєва при першій нагоді проводила швидкі контрвипади, один з яких завершувався підступним ударом Шевчука, але Романенка розгадав намір півзахисника.

Кононов, намагаючись змінити хід поєдинку, робить подвійну заміну. Петрівський почав діяти в обороні, а Кобін змістився в центральну частину поля.

В середині тайму після кутового удару Ощипка арбітр матчу Лисенчук зафіксував порушення правил з боку Цимакурідзе, який зіграв рукою у своєму штрафному, і Ощипко чітко реалізував пенальті. Волобуєв через хвилину вирішив замінити грузинського крайнього захисника на Антонова.

«Карпати» за підтримки вболівальників намагалися вирвати перемогу. Двічі небезпечно виконував штрафні Ощипко і після одного з них Дурай рятує ворота, вибиваючи м'яч з порожніх воріт після удару Мілошевіча. Міг відзначитись і Гурулі, який у цій грі заробив чимало штрафних для «Карпат», але після удару Олександра м'яч пролетів поруч з штангою. А після діагональної передачі Кобіна Фурта не зумів дотягнутися до м'яча.

Це була вже сьома у чемпіонатах виїзна гра «Зорі» у Львові і вперше луганчани зуміли відібрати у «Карпат» очки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Заря» - 1:1

«Карпаты»: Романенко - Милошевич, Ткачук (Тарасенко, 75), Тубич, Кобин, Ощипко, Гурули, Кузнецов, Худобяк, Кожанов (Петривский, 60), Зенев (Фурта, 60)
«Заря»: Комарицкий, Омоко, Дурай, Болохан, Каменюка, Курилов, Жуниор, Райчевич, Шевчук, Джихани (Бага, 69), Цимакуридзе (Антонов, 67)
Голы: Ощипко (65, с пенальти) - Джихани (34)
Предупреждение: Дурай (32).

Удары (в створ): 14 (3) - 8 (4)
Угловые: 9 - 2
Оффсайды: 0 - 4.

Зрителей: 5.800
Оценка поля: 3
Честная игра: 8,250 - 8,000.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 22 мая 2024, 13:56 7

Украинский боксер, победив Тайсона Фьюри, стал абсолютным чемпионом мира в хевивейте

Комментарии