Василь ШВЕД: «Рано чи пізно очікував виклику Мар’яна в збірну»

Екс-нападник «Карпат» – про дебютний виклик свого сина до лав національної команди

Екс-нападник «Карпат» Василь Швед поділився емоціями від виклику в національну команду його сина Мар'яна Шведа.
- Василю Васильовичу, як ви дізналися про виклик Мар'яна у збірну?
- Першим мені зателефонував технічний директор «Карпат» Тарас Гордієнко. Тільки-но я поклав слухавку, відразу побачив, що мій Марек телефонує. «Тату, мене викликають у збірну», - сказав мені він.
- Розуміли, що з такою грою сина його виклик - неминучий?
- Рано чи пізно я очікував виклику. Чи саме зараз? Не можу сказати. Я чекаю від Мар'яна хорошого і якісного футболу. І на даний момент він демонструє ще й результативну гру.
- Коли Андрій Шевченко викликав Мар'яна у резервний список, то це викликало певне здивування - українець, який забив найбільше голів в УПЛ і який демонструє стабільність не потрапив до основної обойми. У вас такого відчуття не було?
- Я будував своє враження на тій грі сина, яку він зараз показує. Тому розумів, що після резервного буде ще й основний список. Головне, щоб він не зупинявся. Поруч у нього хороші партнери і я сподіваюся, що «Карпати» й надалі гратимуть у цікавий футбол.
- Мар'ян грав у Юнацькій Лізі чемпіонів за «Севілью», брав участь в багатьох важливих матчах «Карпат, виступав у молодіжній збірній України. І все ж, якщо син вийде на поле у синьо-жовтій футболці протягом найближчого тижня, то цей матч можна буде назвати найбільш хвилюючим для вас?
- Передусім хочу, щоб його випустили на поле. Не хочу, щоб він переживав. Мар'ян має певний досвід на рівні юнацьких і молодіжних збірних. Однак це зовсім інше. Я буду переживати, але я знаю, що він зробить все, щоб показати достойний футбол, якщо йому довірять місце на полі.
Операция «Новички», или Зачем Шевченко потребовались Швед и Борячук?
Владимир Клепач Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 09:05 2

Наставник юношеской сборной Украины Юрий Мороз определился с заявкой на Евро U-17

Комментарии