Лайнбекер «Яструбів» буде грати в першості України з баскетболу

Олексій Зорін гратиме за «Рух Молоді – Спортліцей» у Першій лізі

Лайнбекер команди «Яструби» з американського футболу Олексій Зорін гратиме у баскетбол за «Рух Молоді - Спортліцей», який розпочав виступи у Першій лізі чемпіонату України.

- Олексій як розпочиналась ваша спортивна кар'єра?
- В 6 років я почав грати в футбол і був доволі не поганим воротарем як для дитини, навіть дитяча футбольна школа «Динамо-Оболонь» пропонували піти до них, але фінансово мої дідусь та бабуся не могли собі це дозволити. І запропонували спробувати баскетбол, до речі вони також є баскетболістами. На той момент мені було 10 років я спробував і мені сподобалось. Так я почав займатись професійним баскетболом.

- За які клуби виступали?
- Грав за «Черкаські Мавпи» у Супер Лізі, БК «Київ» Вища ліга, був чемпіоном Першої ліги у 2008 році.

- Як сталось, що ви покинули грати у баскетбол і почали займатись американським футболом? І наскільки мені відомо дуже не погано, вас називають найбільш «неадекватним» захисником.
- Була низка травм, і після чергової травми коліна у 19 років закінчив кар'єру у професійному баскетболі. Але я людина дуже активна та не посидюча і до того все життя мріяв грати у американський футбол але не знав, що в Україні він існує. Одного разу на вулиці зустрів знайомого та побачив в нього каркас від форми - виявилось форми американського футболу. Став моніторити, знайшов - команді у Києві потрібен був гравець. Поїхав на відбір і мені одному з 20 претендентів дали форму, так я став грати за Київ. Американський футбол можна порівняти з шахами, існує більш ніж 300 комбінацій нападу, захисту тощо, до того контактна гра, емоційна. У мене була мрія щоб у Білій Церкві також цей вид спорту був і 2015 році ми з моїм другом та колегою заснували команду. Це дуже кропітка робота, фінансово дуже важко, але команда показує результат. І в цьому році ми стали Віце чемпіони Першої ліги.

- Олексій ви гратиме за «Рух Молоді - Спортліцей», кидаєте американський футбол і повертаєтесь до баскетболу?
- Ні, ні в якому разі, я і надалі займатимусь американським футболом, до речі дякуючи БФ «Рух Молоді» ми разом будуємо першу арену в місті з цього виду спорту. А баскетбол для мене це стан душі! І тому коли мені зателефонував Дмитро Поліщук президент федерації з баскетболу у Київській області та запропонував грати за «Рух молоді - Спортліцей» я не роздумуючи погодився. Щоб допомогти хлопцям психологічно та підказати дещо у техніці, поділитись досвідом як кажуть.

- Як ви оцінюєте свої шанси та команди у чемпіонаті Першої ліги?
- У Білій Церкві не має поганих спортсменів. У кожного гравця має бути своя фішка, моя наприклад це швидкість. До речі зараз я в більш кращій фізичній формі ніж у 19 років, коли грав у баскетбол. А про команду скажу у перший рік буде дуже важко і про перемогу мова не йде, але це неоцінений досвід. Навіть поразки дають досвід, треба врахувати недоліки не зламатись та йти уперед. Треба вірити та йти до кінця!

Александр Тишура Источник: Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 01 мая 2024, 14:43 8

Четвертый матч чемпионата мира по хоккею