Еліна Світоліна – Петра Квітова. Прогноз і анонс матчу

Перша ракетка України стартує на другому для себе Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі

В неділю, 21 жовтня, українка Еліна Світоліна стартує на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі. Суперницею українки (статистика матчів в сезоні 39-15) стане найкраща чеська тенісистка Петра Квітова (47-14). Поєдинок відкриє програму першого змагального дня і розпочнеться о 12:00 за Києвом.
Нагадаємо, за результатами жеребкування Світоліна потрапила до Білої групи, де її суперницями також стали Каролін Возняцкі (40-15, Данія) і Кароліна Плішкова (47-21, Чехія), які зіграють між собою другим запуском (не раніше 14:30). Червона група (Осака - Стівенс і Кербер - Бертенс) гратиме в понеділок.
Суперниця
Петра Квітова - це найбільший жах Світоліної на корті. Вісім особистих зустрічей, 7 поразок і лише 3 виграних сети. Ніхто в Турі не може похизуватися такою тотальною домінацією в поєдинках з Еліною.
В 2018 році Світоліна і Квітова зіграли один матч, але який. В другому колі турніру серії Прем'єр 5 в катарській Досі дівчата видали фантастичний перформанс, в якому чешка все ж виявилася сильнішою. На той момент Петра була однозначною кращою тенісисткою Туру, її атакувальна міць пробивала будь-який захист. Не дивно, що Квітова легко виграла той турнір. Загалом 28-річна чешка стала лідером сезону за кількістю титулів (5). Окрім Дохи вона виграла Premier Mandatory в Мадриді, Прем'єри в Санкт-Петербурзі та Бірмінгемі і домашній International в Празі. Перемагала абсолютно на усіх видах покриттів: від трави до грунту.

Jimmie48 Photography. Петра Квітова
Що стосується Підсумкового турніру, то Квітова виступить на ньому втретє. В 2011 році в статусі дебютантки вона стала переможницею WTA Finals (проходив в Стамбулі), будучи третьою сіяною. На той час Петра стала 3-ю в історії дебютанткою, якій вдалося вибороти титул. Наступний для неї Підсумковий турнір (2015 рік, вихід у фінал) відбувався вже в Сінгапурі і ось що про це нещодавно сказала сама чешка: «Що я пам'ятаю з минулих турнірів, то корт був трохи повільніший. Але не цього разу, що звісно краще для мене».
Форма
І Світоліна, і Квітова провалили кінцівку сезону, в цьому не може бути жодних сумнівів. Після US Open на двох вони мають всього 3 перемоги. Якщо Квітова в Ухані переграла хоча б сербку Круніч, то дві перемоги Світоліної відбулися в матчах проти тенісисток другої сотні. До речі, тій же Круніч Еліна незрозуміло як програла в Пекіні, ведучи 6:0, 4:1. Загалом в 2018 році Квітова має 7 перемог над тенісистками з топ-10 (у восьми поєдинках), у Світоліної їх 4 (7). Щоправда, останній з цих переможних 11 матчів датований пам'ятним для нас усіх фіналом Риму.

Getty Images. Еліна Світоліна
Призові
Нагадаємо, що кожна перемога в груповому раунді (раунд Робін) принесе тенісисткам по 250 очок в рейтинг WTA, кожна поразка - 125. Переможниця турніру отримає іще 750 залікових балів, а фіналістка - 330. Максимальна сума - 1500 очок.
За кожну перемогу в раунді Робін можна отримати $153 тисячі. Три зіграні матчі незалежно від результату принесуть ще $151 тисячу. Виграш титулу додатково поповнить кишеню на $1,75 млн, вихід у фінал - на $590 тисяч. За виліт в півфіналі передбачена компенсація в розмірі $40 тисяч. Максимальна сума - $2,95 млн.
Прогноз
Незважаючи на погану форму Квітової, навіть виграш одного сету буде великим досягненям для сьогоднішньої Еліни. Враховуючи регламент турніру, кожна партія Підсумкового турніру буде на вагу золота. В матчах з Возняцкі і Плішковою шансів має бути більше.
Проноз Sport.ua: перемога Квітової в 2 сетах.
Контори ставлять на вихід Квітової з групи з коефіцієнтом 1,5, на Світоліну - 2,3. Також давайте не забувати, що букмекери минулого року жодного разу не вгадали переможця матчу за участю Світоліної.
РОЗКЛАД ДНЯ
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Владимир Клепач Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 16:13 2

Каньисарес не ожидал, что Лунин будет играть на таком уровне

Комментарии