Зоря здобула мінімальну перемогу над Карпатами

Гол Харатина у другому таймі вирішив долю поєдинку

У день гри головному тренеру «Карпат» Олегу Бойчишину виповнилося 45 років і з цієї нагоди капітан «зелено-білих» Артем Федецький під оплески присутніх на стадіоні вручив своєму наставнику символічну футболку з номером «45». До речі, для керманича «левів» це був ювілейний 20-й «тренерський» матч у Прем'єр-лізі.

Щодо кадрових змін у складах суперників, то порівняно з минулим туром головний тренер «Карпат» Олег Бойчишин зробив лише одну заміну: замість Голодюка на поле вийшов Гуцуляк. Юрій Вернидуб після четвергового матчу з «Брагою» теж зробив лише одну зміну: замість бразильського воротаря Луіса Філіпе у ворота повернувся Махарадзе.

Обидві команди активно розпочали поєдинок і небезпечні моменти не забарилися. Першим міг змінити нулі на табло Мякушко, після дальнього удару якого м'яч прошмигнув поруч з дальньою штангою. Гості відповіли також небезпечним випадом, коли Кучинський парирував удар Рафаела Ратау і Федецький встиг вибити м'яч, який летів у порожні ворота.

На цьому гольові моменти не закінчилися і вже Швед, опинившись у воротарському майданчику «Зорі», не зумів перехитрити Махарадзе. Також демонстрував свою майстерність і воротар «Карпат» Кучинський, по-черзі ліквідовуючи загрози після ударів Ледньова, а також Сіласа і Рафаела Ратау. Вболівальникам подобався такий відкритий та видовищний футбол, який демонстрували обидва суперники. Під кінець тайму Швед заробив штрафний, проте Махарадзе приборкав м'яч після удару зі стандарту Гуцуляка.

Другий тайм активніше розпочали господарі поля і на початку другої половини зустрічі небезпечно пробивав Мірошниченко, але знову м'яч пролетів поруч з рамкою воріт. «Карпати» продовжували володіти перевагою, намагаючись здобути перемогу і тим самим зробити подарунок своєму головному тренеру.

І нагоду відкрити рахунок втратив Швед, який після пасу Мякушка пробивав головою під поперечину, але Махарадзе вкотре рятує ворота. Натомість «Зоря» під кінець матчу свого шансу не втратила і Харатін після передачі з лівого краю від Хомченовського влучно пробив низом впритул з дальньою стійкою.

У підсумку безвиграшна серія «Карпат» проти «Зорі» з серпня 2013 року збільшилася до 11 (!) ігор: 6 нічиїх та 5 поразок. При цьому «Зоря» перервала свою програшну гостьову серію, яка тривала 4 матчі. Підопічні Юрія Вернидуба завершили й інший для себе «негативний» серіал у чемпіонатах - пропускний, який тривав 6 ігор (8 голів).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Премьер-ліга. 4-й тур.

«Карпати» - «Зоря» - 0:1 (0:0)

Игорь Харатин, 77.

«Карпаты»: Максим Кучинский, Денис Мирошниченко, Артем Федецкий, Ади Мехремич, Орест Лебеденко, Назар Вербный, Алексей Гуцуляк, Сергей Мякушко (Данило Сикан, 86), Франциско Ди Франко (Кевин Мендес, 78), Хорхе Карраскаль (Родриго Варгас, 59), Мариан Швед.

Запас: Герман Пеньков, Олег Голодюк, Олег Бородай, Кристиан Эрбес.

«Заря»: Заури Махарадзе, Александр Тымчик, Виталий Вернидуб, Александр Сваток, Богдан Михайличенко, Силас (Василий Прийма, 49), Игорь Харатин, Александр Караваев, Богдан Леднев (Владислав Кочергин, 63), Дмитрий Хомченовский, Рафаэль (Максим Лунев, 87).

Запас: Олег Чуваев, Артем Гордиенко, Никита Каменюка, Владислав Кабаев.

Арбитр: Николай Кривоносов (Киев)

Орест Лебеденко, 81. Кевин Мендес, 90+5 - Александр Сваток, 25. Богдан Михайличенко, 75. Дмитрий Хомченовский, 90+5.

Стадион: «Украина» (Львов, Украина)

Зрители: 5352

Температура: 27°C

КАРПАТИ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Протокольные данные сверены с официальными.

Илья Береза Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 06 мая 2024, 15:15 4

Элина была максимально откровенной

Комментарии