Тріумф ветеранів у Флориді

Збірна України серед ветеранів вдруге поспіль здобула Кубок легенд

У заключний день турніру, що відбувся в американському місті Тампа, «синьо-жовті» яскраво провели півфінал та фінал.
Коваленко проти збірної України
У півфіналі команда під керівництвом Анатолія Дем'яненка та Володимира Лозинського не залишила шансів «Чикаго Юнайтед», у складі якого - екс-гравець різних клубів MLS Дмитро Коваленко, а граючим тренером - олімпійський чемпіон Сеула-88 Ігор Скляров. Діма - ключовий гравець своєї команди, однак протистояти злагодженій грі українських ветеранів чикагцям було складно.
Вже на 5-ій Андрій Воробей забив перший м'яч після прострілу Олега Шелаєва. А до середини першого тайму найкращий бомбардир збірної України на цьому турнірі зробив хет-трик!
Третій м'яч став наслідком стрімкої комбінації «в дотик» за участю Шелаєва та Цихмейструка. За кілька хвилин задоволення глядачам подарував В'ячеслав Шевчук, злету відправивши м'яч у ворота з лівого кута штрафного майданчика! За рахунку 4:0 команди пішли на перерву.
На другу половину гри вже традиційно вийшов на 70 відсотків оновлений склад. «Чикаго Юнайтед» пішов у ва-банк, розпочавши з атак: і ось уже потужний удар Діми Коваленка влучає у штангу. Аби остудити запал опонентів українців одразу ж відповіли низкою гострих атак, одну з яких завершив Сергій Нагорняк - 5:0. До кінця гри чикагцям все ж таки вдалося забити один м'яч, але й на це в українців була відповідь - Олег Собуцький реалізував пенальті після гри рукою одного із оборонців команди з Чикаго.
Збірна України - «Чикаго Юнайтед» 6:1
1/2 фіналу «Кубка Легенд»
Збірна України: перший тайм - Рева, Єзерський, Шершун, Шевчук, Левченко, Назаренко, Косовський, Шелаєв, Едмар Галовський, Цихмейструк (капітан), Воробей; другий тайм - Рева, Свідерський, Шершун, Шевчук, Донець, Самойлов, Шелаєв (Максимов), Ващук (капітан), Нагорняк, Маркевич, Собуцький.
Голи України: Воробей - 3, Шевчук, Нагорняк, Собуцький (з пенальті)
Два капітана
У другому таймі виник цікавий момент: Юрій Максимов, котрий має статус головного капітана увійшов у гру з пов'язкою при тому, що на полі залишався капітан Владислав Ващук. Арбітра такий факт, звісно, здивував, але він з гумором сприйняв черговий жарт українських ветеранів, котрі неодноразово тішили учасників турніру своїми дотепами. Відтак, за версією самого Юрія Максимова, у збірній України є капітан першого тайму, капітан другого тайму і ще капітан запасу! А ще, виявляється є й капітан перерви 
Фінал Кубка
У фіналі збірна України зустрілася з ФК «Connection Україна» - з цим клубом «синьо-жовті» грали у групі. Однак якщо днем раніше вихідцям з України практично вдалося втримати свої ворота «на замку» упродовж першого тайму (тоді вони пропустили до перерви лише раз), то цього разу зарядженість збірної ветеранів на атаку ламала будь-які бар'єри. Едуард Цихмейструк відкрив лік забитим м'ячам вже на 6-ій хвилині. За кілька хвилин масовану атаку завершував Андрій Воробей, але влучив у штангу. Першим на добиванні був Сергій Назаренко і це - 2:0.
Але те, що не вдалося у цій атаці, Андрій реалізував за кілька хвилин - 3:0 і найкращий бомбардир «Кубка Легенд» забиває свій 9-ий матч на турнірі! Після цього Вороб'я замінив лідер снайперського заліку збірної ветеранів цього року Олег Собуцький (19 голів). До кінця тайму українці забили ще двічі - Едуард Цихмейструк та Сергій Назаренко оформили свої матчеві дублі.
По перерві Анатолій Дем'яненко задіяв решту гравців збірної України, а команди обмінялися голами. В'ячеслав Свідерський забив після пасу Сергія Нагорняка, а «Connection» зумів забити гол престижу. Збірна України вдруге поспіль бере Кубок Легенд!
Збірна України - ФК «Connection - Україна» 6:1
Фінал «Кубка Легенд»
Збірна України: перший тайм - Рева, Єзерський, Шершун, Шевчук, Левченко, Назаренко, Косовський, Шелаєв, Едмар Галовський, Цихмейструк (капітан), Воробей (Собуцький); другий тайм - Рева, Свідерський, Шершун, Шевчук, Донець, Самойлов, Шелаєв (Максимов), Ващук (капітан), Нагорняк, Маркевич, Собуцький.
Голи України: Цихмейструк -2, Назаренко - 2, Воробей, Свідерський
Нагородження
Нагородження відбулося на урочистому бенкеті після звершення турніру.
Кубок переможців отримав головний капітан (він же «капітан запасу» :) збірної України Юрій Максимов.
Окремими призами у нашій команді були відзначені:
Андрій Воробей - як найкращий бомбардир турніру
В'ячеслав Шевчук отримав приз найкращого захисника «Кубка Легенд»
Найкращим півзахисником турніру визнали гравця «Чикаго Юнайтед» Дмитра Коваленка. А найкращим воротарем став голкіпер ФК «Connection - Україна».
Президент Асоціації ветеранів футболу України Олег Собуцький подякував організаторам за запрошення, подарувавши традиційний для українців вияв поваги й вдячності - запашний коровай.
Господарі приготували свої подарунки, зокрема презентувавши Олегу Собуцькому футболку Карлоса Вальдеррами з його автографом (сам колумбієць через родинні справи не зміг взяти участь у турнірі).
Турнір завершився щирим спілкуванням ветеранів футболу, адже це, певно, головна мета таких футбольних зустрічей - побачитися з колегами з різних країн, поділитися новинами і обговорити сучасні тенденції улюбленої гри. Відтак учасники Кубку Легенд з нетерпінням чекають наступної зустрічі!

Три капітана збірної України тримають Кубок Легенд:



















Ще більше фото - тут.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 17:23 101

Команды провели пресный первый тайм, но во втором коллектив из Ковалевки посыпался

Комментарии