Денис ВАСИН: «Вижу, что Сталь прогрессирует»

Форвард каменского клуба доволен изменениями в команде

Нападник «Сталі» розповідає про прогрес - загальнокомандний і свій, заглядаючи в наступний сезон.

- Денисе, як самопочуття? Як нирки після забитого «Чорноморцю» м'яча…
- Сьогодні (розмова відбулась увечері вівторка. - УПЛ) на тренуванні знову відчув біль. Розповів про це нашому лікарю, разом посміялися. Загалом усе нормально - незначне ушкодження.

- У трьох матчах після поновлення чемпіонату у Вашої команди сім очок із дев'яти можливих. Ніхто не сумнівався, що з приходом Леоніда Кучука команду з Кам'янського очікує ренесанс, але щоби такий!
- Значить, добре підготувалися на зборах. Ми уважно готуємося до кожного матчу, стараємося на полі. Просто виходимо на поле й виконуємо свою роботу. Це почало давати результат.

- Іще показовий момент: за три весняні тури «Сталь» - єдиний колектив, який не пропускав. Новий наставник робить акцент на оборону?
- Я би не сказав, що є якась ставка на оборону. Просто в трьох конкретних матчах уся команда вдало діяла при захисті воріт, через що не пропускала.

- При тому, що в кожному з трьох матчів Леонід Станіславович експериментує зі складом, найчастіше зачіпаючи саме захист. Зокрема, пробуються схеми з чотирма і п'ятьма бекам.
- Не можу говорити про ротацію, це компетенція тренера. Про схему з п'ятьма захисниками: проти «Чорноморця» так грали всі 90 хвилин, у двох попередніх матчах епізодами. Як буде до кінця сезону, чи дотримуватиметься цієї тактики - не знаю.

- Фахівці зауважують, що прогрес у грі кам'янців відбувається від матчу до матчу. На вашу думку, за рахунок чого?
- Вважаю, основна причина - змінився підхід до справи у нас, гравців. Тому й прийшов прогрес. Ми справді відчуваємо його. Причому не тільки від гри до гри, а й від одного тренування до наступного.

- Покращилась і Ваша статистика: два голи в трьох матчах, при тому, що за ціле літо й осінь 2016-го відзначилися тільки раз!
- Відчуваю, що прогресую. Бачу, що те ж саме переживає вся команда. Бачу зміни в усьому - на полі, в роздягальні. Сподіваюся, так і далі буде.

- «Сталь» уже не виконала завдання на сезон, не потрапивши в топ-шістку Ліги Парі-Матч. Чи допускаєте сьогодні думку, мовляв, «От якби восени йшли з таким темпом, як сьогодні…»
- Не існує умовного способу - ні в житті, ні у футболі. Вийшло так, як вийшло: ми гратимемо в другій шістці. Про щось інше говорити немає сенсу.

- Володимир Генінсон оголосив, що команда, котра посяде сьоме місце, отримає спеціальний заохочувальний приз. Які ще стимули вишукувати для себе в другій частині чемпіонату?
- Стимул можна знайти в усьому. Наш наставник перед кожною грою знаходить потрібні слова, стимулює нас старатись і викладатися на полі. Я би сказав, знаходить для нас натхнення - щоразу. Робить так, аби під час матчів ми не відбували номер. І це виходить. Сьогодні головний для нас стимул - добре відіграти 11 поєдинків цього сезону й закласти базу успішного виступу на наступний.

Михаил Шаповалов Источник: ФК Сталь Каменское
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 15:55 0

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок