ДЖУЛИАНО: «Выход в ЛЧ – лучший момент для меня в Украине»

Специальный корреспондент Sport.ua побывал в гостях у полузащитника «Днепра»

Гравець «Дніпра» Джуліано на канікулах і готується до відвідин першого матчу чемпіонату світу у своїй рідній Куритибі. 16 червня на «Арені до Байшада» зіграють Іран та Нігерія. Джуліано гостинно прийняв нашого кореспондента у своїй великій родині (у нього троє сестер і чотири брати). Брати розбіглися по справах, дружинах і наречених, а Джуліано Віктор де Паула разом із мамою, сестрами і двома племінниками розповідав про свої очікування від чемпіонату світу, мріях і бажаннях у «Дніпрі», а ще його мама показала нам цінну колекцію особистих футболок Джуліано.

- Тут в тебе нагороди?
- Так, мої нагороди, трофеї.
- А це ти? (вказуючи на фото на стіні).
- Так, це коли я грав за «Інтернасьональ».
- Порту-Алегрі!
- Так, так. А ось це мої найцінніші нагороди. Ця з Кубку Лібертадорес, а ось ця - з U-15. Ця ось мені, як найкращому гравцю турніру, я тоді ще був маленький. Ще нагорода гравцю року 2005, 2006. Є ще навіть з 2001-го року, стільки часу минуло…
- Це всі нагороди виграні з «Інтернасьоналем»?
- Ні-ні, я ж починав тут у команді «Парана».
- Яка ж нагорода найцінніша?
- Її тут немає. Це такий великий кубок, важить кілограмів 15. Це нагорода кращому гравцеві Кубка Лібертадорес 2010. Це найважливіша нагорода в моїй кар'єрі. Але вона зберігається вдома у моєї мами. Знаєш, я люблю передивлятися ці трофеї, це пам'ять. Ось ця картина на стіні - подарунок друга: я у футболці національної збірної. Я тоді був капітаном, це один з турнірів U20. На жаль, ми тоді були лише другими, програли Гані по пенальті.
- А срібло чемпіонату України маєш?
- Ні, медалі в мене немає. Ми цього сезону стали другими, хоча могли боротися за чемпіонство.
- Наступного сезону…
- Так, наступного сезону. Хоча цього сезону ми були дуже близькі до першого місця.
- Як думаєш, хто буде в фіналі чемпіонату світу?
- Бразилія! І, думаю, Німеччина. У них дуже гарна команда. Хоча у мене більше, ніж два фаворити. Німеччина - гарна команда, Іспанія - останній чемпіон світу, ну і Аргентина, вони завжди грають дуже потужно, думаю, і тут, в Бразилії, вони себе покажуть.
- Ну, а в тебе відпустка. Як відпочиваєш?
- Я нарешті дома! Їздив на кілька днів до Порту-Алегрі. Ще був у моїх найкращих друзів. У них народився малюк, йому лише місяць, я їздив їх привітати. Гарно провів там час. Ну і, звісно, тепер я тут, зі своєю родиною.
- 19-го червня тобі вже треба буди в Україні…
- Так, маю летіти 17-го, щоб 19-го вже бути там.
- Підеш хоча б на один матч чемпіонату світу?
- Так, хочу потрапити на перший матч, що буде відбуватися в Курітибу. 16-го, здається. Шкода, що не потраплю на матч Іспанії, вони ж на час чемпіонату світу живуть тут, а грати будуть тут десь у 20-х числах. Тому, на жаль, не вдасться. Але, думаю, по телебаченню подивлюся.
- Що думаєш про нового тренера «Дніпра»?
- Особисто з ним я ще не знайомий. Але я спілкувався з Тайсоном, і він дуже добре говорив про тренера. Сказав, що він гарна людина, гарний тренер і що він допоможе нашому клубу. Сподіваюся, що так і буде.
- «Дніпро» цього року буде грати в ЛЧ, такий особливий момент для вас…
- Так, це був найкращий момент для мене в Україні, нарешті. Але не лише для мене, для всієї команди. Ми провели дуже гарний сезон ї отримали гарний результат. Хотілося, щоб ми завжди були на такому ж рівні. Але цього сезону ми показали найкращу гру, і я думаю, ми заслужили друге місце. Можливо, ми заслужили навіть трошки більше, але, нажаль, так не сталося. Але й таке досягнення дуже гарне для нас.
- Чого ви можете досягти у ЛЧ, як гадаєш?
- Думаю, у нас гарні шанси. Звісно, нам треба добре підготуватися, потрібно також купувати нових гравців, адже для такого турніру потрібно підсилюватися. Але думаю, ми можемо пройти, можемо це зробити.
- Як тобі фани у «Дніпрі»?
- Только «Днепр», только победа! Спасибо, ребята, за все! (Говорить російською).
- О, твій племінник, майбутній футболіст?!
- Хто знає, можливо.
- Гратиме за «Парану»?
- Я був би дуже гордий, якби так сталося.
- «Парана» зараз грає у другому дивізіоні…
- Так, саме так.
- Тобі вистачає часу слідкувати за колишніми командами?
- На жаль, ні. Але я переживаю за команди, в яких починав грати.
- Чому ти колись вибрав «Парану», а не «Курітібу», наприклад?
- Не знаю навіть. Просто це була команда ,в якій у мене з'явилася можливість грати. І я зробив цей вибір, показав себе з кращої сторони, почав там грати, коли мені було 18. В цьому клубі я виріс і заграв на професійному рівні.
- Вони ж грають у зеленому?
- Ні-ні, їхні кольори сині й червоні, а зелений - то в «Курітіби».
- Дівчата, а ви бували на іграх брата, коли він грав вдома?
- Так, так, звісно.
Мама приносить колекцію футболок Джуліано.
- О, це мамина гордість, - коментує син. Ось ця - з «Парани», з моїм автографом. Здається, 2007-й рік... Так, сезон-2007/08.
- А що за напис на футболці?
- Хай благословить тебе Бог!
А ось це футболка національної збірної U15 з номером 18. Ми тоді виграли перше місце на Кубку Південної Америки. А ось ця футболка з номером 10, це вже зі збірної U20, ми також виграли Кубок Південної Америки. Гарний час був. А ось ця з номером 17… дайте згадати…а це ж футболка з мого першого виклику у національну збірну Бразилії! Ось автографи Пато, Робіньо, Андреса Сантоса, Тіаго Силви, Давіда Луїса. А ось ще одна футболка національної збірної з автографом Халка, ми з ним разом жили в одному номері в готелі.
А оця футболка з «Інтернасьоналя». Вона для мене особлива, тому що у ній я виграв Кубок Лібертадорес. А ще є футболка з фіналу Суперкубку, у якому переможець Кубку Лібертадорес грає з командою, що виграла Кубок Південної Америки.
- Ви грали у Дубаї?
- Ні, у Дубаї ми грали клубний чемпіонат світу. Але, на жаль, програли африканській команді і далі не кваліфікувалися. А чемпіоном тоді став «Інтер» (Мілан).
А ось ще стрічка переможця Кубку Лібертадорес. І все це зберігається у моєї мами. Вона дуже пишається моїми досягненнями.
- Сподіваюся, ти ще зіграєш за національну збірну Бразилії…
- І я сподіваюся, це моя мета. Не так давно я вже грав у першій команді, і думаю, у мене є шанс знову зіграти. Я для цього працюю.
- Дякую тобі, ти цього заслуговуєш, а ми за тебе вболіваємо.
- Дякую!
Відкриваємо Бразилію разом завдяки нашому спонсору - компанії «Агробізнес».

Спілкувався О.ГЛИВИНСЬКИЙ, переклад Т. ЯЩУК, Sport.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 18 мая 2024, 10:00 1

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Комментарии