Приостановлено финансирование Арены Львов

Виною всему – отказ «Карпат» и отсутствие маршрутки

Фінансування львівського стадіону припинене. На стадіоні вже є борги з виплати заробітної плати, а більша половина працівників взагалі не виходить на роботу.

Щоб Арена не припадала пилом, чиновники зібрались на євростадіоні вирішувати його долю. Зараз об'єкт більше не фінансується державою, має низку заборгованостей і проблем.

«Через те, що кошти на комунальні послуги систематично припиняють, тут припиняється водопостачання, електропостачання, газопостачання. Також є заборгованість зі заробітної плати. Нині згідно штату тут має працювати 97 людей, а працює лише 36», - розповів голова ОДА Олег Сало.

До ладу досі не приведено систему енергопостачання стадіону. Також серед головних бід об'єкту - відмова «Карпат» проводити матчі на стадіоні і відсутність маршрутки.

«Виступи «Карпат» на нашому полі забезпечила б заробітну плату працівникам. До сьогодні повз стадіон не проїжджає жодної маршрутки», - бідкається директор стадіону Роман Черхавий.

Охороняє «Арену Львів» лише один міліціонер в зміну. На більше охоронців немає грошей. У результаті вирішили проблеми львівського стадіону передати до Федерації Футболу України та Кабміну. Які, сподіваються, дадуть гроші на завершення другої черги об'єкта, а це 300 мільйонів гривень.

Також цього року стадіон хочуть використовувати під час футбольних матчів відбіркового туру Чемпіонату Європи з футболу 2016, а ще для фестивалів і великих міжнародних конференцій.

Нагадаємо, що розмови про долю арени час від часу виникають вже давно.

За матеріалами ТРК Львівська хвиля

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 06:30 99

Команда Юрия Вернидуба входит в топ-3, значительно оторвавшись от Днепра-1

Комментарии