Заря - Карпаты - 2:1 +ВИДЕО

«Заря» прерывает полосу неудач

Обидва суперники підійшли до цього поєдинку із затяжними безвиграшними серіями. «Зоря» не перемагала вже шість турів поспіль, при цьому не набравши в останніх трьох турах жодного очка, а «Карпати» не знали радості перемог чотири гри, у минулому турі перервавши триматчеву програшну серію. Додаткової мотивації гравцям додавало і турнірне сусідство, адже в разі перемоги «Карпати» обходили «Зорю».

Порівняно з минулим туром у стартових складах обох суперників відбулися певні зміни. В основу «зелено-білих» повернулися захисник Озарків та нападник Пучковський. У «чорно-білих» на лаві запасних несподівано опинилися Ярмаш та Каменюка, який в березні цього року в Луганську оформив хет-трик у ворота «Карпат». Тож вперше у лізі в основі з'явився Даніло, повернулися в стартовий склад луганчан Чайковський та Любеновіч, а капітанська пов'язка перейшла до Галюзи.

Вже у дебюті гри кращий бомбардир «Карпат» Лукас здійснив рейд лівим флангом, але пробив над поперечиною. Господарі відповіли небезпечним ударом екс-карпатівця Ідахора, якому встиг завадити влучно пробити захисник.

Обидві команди заробляли чимало кутових, після розіграшів яких гравці часто намагалися сходу завершувати подачі, але Ліпартії та Озарківу бракувало влучності. Пожвавлення на трибунах викликав і простріл з лівого флангу Даніло, але партнери не встигли на добивання. Напруга на полі поступово зростала, і арбітр Жабченко з допомогою жовтих карток намагався втихомирювати гравців.

Суперники швидко переходили середину поля і небезпечних моментів не бракувало. Захисники «Карпат» не дозволили Даніло завдати завершального удару з близької відстані. Над поперечиною «вистрілив» Любеновіч, а Лукас на ударній позиції у штрафному не зумів обіграти захисника. Під кінець тайму на поле таки вийшов Каменюка, замінивши пошкодженого Чайковського. Гольових же моментів біля обох воріт не виникало, в основному через неточні завершальні передачі та удари.

Другий тайм активніше розпочали господарі, які виконали декілька кутових, проте Богатінов надійно діяв на виходах. Міг відзначитись і Худоб'як, але з вигідної позиції не влучив у рамку воріт. Ключовим моментом гри стало вилучення Богатінова, який намагався зіграти на випередження проти Ідахора, але на думку арбітра діяв надто грубо. Так «Карпати» вже четверту гру з початку чемпіонату догравали у меншості. Крім цього, суддя призначив і пенальті, який, до речі, став 100-м, призначеним у ворота «Карпат» в національних чемпіонатах. Тож місце у воротах вперше у чемпіонатах зайняв Мисак, який хоч і відгадав напрямок польоту м'яча після удару Галюзи, але врятувати команду від голу не зумів. Зрештою, досвідчений Галюза у лізі ще жодного разу не схибив, пробиваючи вже четвертий пенальті.

До честі «Карпат» вони, граючи у меншості, досить швидко відновили рівновагу. Після пасу Лукаса на вістрі атаки опинився захисник Ощипко, який не довго думаючи, пробив низом впритул з вихованцем львівського футболу Постранським. «Зоря» ще більше активізувалась, і також швидко змінила рахунок на табло стадіону. Галюза з правого краю атаки прострілив низом вздовж воріт на дальню штангу і неприкритий «джокер» Юрія Вернидуба Худзік добив м'яч у порожні ворота.

«Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт Постранського, і захисники «Зорі» часто порушували при цьому правила, заробляючи жовті картки. Після однієї з атак м'яч після удару Лукаса опинився в воротах луганчан, але асистент арбітра зафіксував сумнівний на думку деяких фахівців офсайд. Під завісу матчу Мисак двічі рятує команду - спочатку після удару Даніло та потім рикошету від голови Ідахора. Міг зрівняти рахунок і екс-гравець «Зорі» Кас'ян, але після подачі з кутового пробив головою поруч з хрестовиною воріт.

Так «Зоря» перервала свою безвиграшну домашню серію з чотирьох матчів і здобула 90-у перемогу у чемпіонатах. На «Карпати» ж після двотижневої перерви тепер чекає відповідальна гра з не лише турнірними, але й географічними сусідами з ужгородської «Говерли».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Заря» - «Карпаты» - 2:1

Илья Галюза, 56, с пенальти, Павел Худзик, 68 - Игорь Ощипко, 59

«Заря»: Виталий Постранский, Джаба Липартия, (Григорий Ярмаш, '85), Максим Игоревич Белый, Никола Игнатьевич, Тони Шунич, Александр Грицай, Илья Галюза, Игорь Чайковский, (Никита Каменюка, '39), Желько Любенович, (Павел Худзик, '62), Данило Де Оливейра, Лаки Идахор
«Карпаты»: Мартин Богатинов, Тарас Пучковский, (Роман Мысак, '55), Грегор Балажиц, Игорь Ощипко, Игорь Пластун, Игорь Озаркив, Игорь Я. Худобяк, Семир Штилич, Муртаз Даушвили, (Александр Касьян, '87), Лукас, Павел Ксенз, (Михаил Кополовец, '76)
Илья Галюза, 10. Тони Шунич, 70. Никита Каменюка, 74. Данило Де Оливейра, 89. - Игорь Пластун, 4. Муртаз Даушвили, 19. Игорь Ощипко, 53. Игорь Я. Худобяк, 62.
Мартин Богатинов, 53 - грубая игра.

Арбитр: Анатолий Жабченко (Симферополь)

Удары (в створ): 8 (4) - 7 (2)
Угловые: 8 - 2
Оффсайды: 1 - 2.

Зрителей: 7.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 6,500 - 5,500.

ЗАРЯ-КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными


Sport.ua

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 09 мая 2024, 12:13 0

Мадридцы обыграли мюнхенцев и вышли в финал главного еврокубка

Комментарии