Лобановский вошел в топ-4 тренеров, изменивших футбол

Имя Валерия Лобановского названо наряду с Бобом Пейсли, Ринусом Михелсом и Арриго Сакки

Портал Bleacher Report визначив чотирьох відомих тренерів, які, на думку журналістів видання, назавжди змінили гру у футбол. До списку ТОП-менеджерів увійшли Боб Пейслі, Рінус Міхелс, Арріго Саккі та Валерій Лобановський.

«Валерій Лобановський є одним з найкращих та найбільш недооцінених тренерів усіх часів. Відсутність його визнання, можливо, можна пояснити тим, що йому так і не вдалося успішно попрацювати за межами СРСР, і він ніколи не мав популярності у провідних західно-європейських лігах. Також не слід забувати про те, що його кар'єра простягається від 60-х до 2001-го року. Дивовижний приклад довголіття», - зазначає відомий американський портал, місячна аудиторія якого перевищує 25 мільйонів користувачів.

«Він порушив монополію Росії у радянському футболі. Він також має фантастичний рекорд, здобувши понад 20 трофеїв в СРСР та два Кубки кубків і Суперкубок Європи», - підкреслюють журналісти.

«Але те, що робить його дійсно відомим, це застосування комп'ютерних технологій в футболі. Лобановський, відповідно до радянського акценту на технологічні ноу-хау та наукову модернізацію, був надзвичайно талановитим математиком, який розробив систему для аналізу продуктивності гравців», - нагадує Bleacher Report.

2012ua.net

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:31 57

Команда Мичела досрочно завоевала путевку в Лигу чемпионов

Комментарии