Богатырь толкнул ядро на Говерле!

Украинский атлет Назар Павлив реализовал свою давнюю мечту

Івано-Франківський богатир Назар Павлів не сидить на місці, продовжуючи встановлювати оригінальні досягнення. 27-річний атлет, котрий, крім богатирського багатоборства, продовжує займатися штовханням ядра, метнув олімпійський снаряд на найвищій точці України - горі Говерла!

«Усе своє ношу з собою» - сказав колись грецький мудрець Біант, проповідуючи, що внутрішнє багатство людини, її знання та розум, важливіші й цінніші за будь-яке майно. Назара Павліва вперед теж штовхнула ідея - здійснити те, чого ще ніхто досі не робив. Для цього франківець узяв із собою у рюкзак найважливіше - ядро вагою 7 кілограмів 260 грамів, рулетку, стрічку для розмітки, мотузку, і … пішов «в далекі гори». За 3 години богатир подолав з підніжжя до верхівки дистанцію у 4 гірських кілометри, котрі, як відомо, зовсім не те, що рівнинна прогулянка. Не вперше у своєму житті опинившись на висоті 2061 метр Назар не став насолоджуватися милою серцю красою Карпат, а завзято заходився «майструвати» легкоатлетичний сектор. «Чи довго, вміючи!» - каже інший народний вислів. Ось і Павлів уже готовий штовхати снаряд: після короткої розминки, Назар, як і велить регламент даного виду спорту, здійснив шість спроб. Зважаючи на кам'янисту поверхню піку України, атлет штовхав ядро не зі скачка, що є за таких умов справою травматичною, а з місця. Найкращий результат зі здійснених спроб - 15 метрів 90 сантиметрів тепер є неофіційним рекордом Говерли! І, що найголовніше, олімпійське ядро на найвищій точці країни штовхали вперше!

«Я пропонував своїм колегам-штовхальникам влаштувати змагання на Говерлі, однак хлопці виявилися трохи важкими на підйом, а мені дуже кортіло здійснити свою давню мрію, - розповідає Назар Павлів, - звісно, зі скачка можна штовхнути снаряд далі - інерція додає півтора-два метри, однак результатом все одно задоволений. Ще й зважаючи на те, що за час підйому на Говерлу втомилися ноги, які у нашому спорті виконують найважливішу роботу».

Оригінальним досягненням вихованця задоволений і його наставник - заслужений тренер України Іван Шарий, котрий свого часу підготував братів Вірастюків. Під пильним оком тренера Павлів виборював чемпіонство України серед юніорів, брав «призи» на міжнародних змаганнях і неодноразово ставав чемпіоном Івано-Франківської області. Непосидющий богатир-штовхальник надсилає фото- та відео-матеріали свого досягнення до «Книги рекордів України», і пропонує тепер уже друзям-богатирям влаштувати турнір на найвищій точці України.

Нагадаємо, цього року Назар Павлів встановив особисте найвище досягнення, самотужки протягнувши 45-тонний тепловоз «Карпатський трамвай».

Відео

Олександр Гливинський

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 22 мая 2024, 23:54 45

Адемола Лукман сделал хет-трик в финале

Комментарии