Кубок Украины. 1/4 финала. Энергия – Локомотив. Анонс

Передноворічне дежавю

От майже і закінчився 2010 рік. Волею календаря, а скоріше сліпого жеребу вийшло так, що футзальний 2010 завершиться поєдинком двох на даний момент найкращих команд (може хтось і не погодиться, але на мою думку, саме так зараз і є) України. А на кону буде не просто чергова перемога, а «Фінал чотирьох» кубка країни. Тому ставка матчу зростає вдвічі, якщо не втричі.

Якщо пригадати завершення 2009 року, то мимоволі виникає якесь дежавю. Минулий футзальний рік завершувався 15-туром чемпіонату, який проходив 27 грудня. Ну тут ніяких збігів із роком 2010 немає. Але ж хто зустрічався у цьому 15 турі? Саме так, ви правильно подумали, «Локомотив» грав із «Енергією». Ось такий збіг обставин. Щоправда тоді це був чемпіонат, та й матч відбувався у Харкові. Але ж суперники були ті ж. Тоді матч завершився із рахунком 5:3 на користь господарів, а покер оформив Дмитро Клочко. Ось так. Ну але повернемось до сьогодення. Що ж ми маємо на цей момент?

Трохи більші шанси на прохід у наступну стадію змагань у львів'ян. Якщо враховувати кубкову стратегію львів'яни здобули дуже потрібну мінімальну гостьову перемогу. Причому забивши у ворота господарів 4 голи. Взагалі «Енергія» могла вбити інтригу, адже вигравала після першого тайму матчу 4:0, але вже вищезгаданий Дмитро Клочко цього разу оформив хет-трик, і таким чином харків'яни поїдуть до Львова не на просту екскурсію, а щоб поборотись за вихід у «Фінал чотирьох».

І ще одна цікава деталь є. Той матч минулорічної давності між цими командами обслуговував Сергій Гроховецький. Він розсудить команди і цього разу. Ось такі цікаві паралелі. Якщо вже зачепили тему арбітрів, то поглянемо скільки ж матчів відсудили «Енергії» і «Локомотиву» арбітри майбутнього поєдинку, вже згаданий Сергій Гроховецький і В'ячеслав Дараган.

Отже, В'ячеслав Дараган відсудив 4 зустрічі за участю «енергетиків». У трьох із них арбітр виявився фартовим для львів'ян. Це перемога над «Єнакієвцем» 2:1 і дві звитяги у львівському дербі над «ТВД» - 4:2 і 2:1. При чому цікавим є той факт, що у другому матчі із «ТВД» партнером Дарагана був Гроховецький. Також «енергетики» й зазнали однієї поразки. Ні з чим львів'яни повернулись із Донецька, де програли «Шахтарю» 0:2. Щодо «Локомотива», то у В'ячеслава скромніші зустрічі із цією командою. Лише два матчі, у яких харків'яни перемогли ЛТК 2:1 і «Ураган» 3:0.

Сергій Гроховецький відсудив два поєдинки за участю «Енергії», у яких підопічні Миколи Сича здобули перемоги. Це вже вищезгадані три очки, які вони здобули у грі з «ТВД», а також перемога над «Таймом» 3:2. За участю «Локомотива» Сергій взагалі відсудив лише один поєдинок. Зате який! Тоді харків'яни на виїзді перемогли «Тайм» 7:4. Ось така цікава статистика.

Але повернімось до самого поєдинку. Хотів б не погодитись із моїм колегою Анатолієм Подвойським, який після першого матчу цих команд стверджував, що шанси команд 51 на 49 відсотків. Все-таки думаю, що у «Енергії» шанси на прохід у наступний раунд десь близько 60 відсотків. По-перше львів'яни грають вдома, по-друге «Локомотиву» потрібно забивати як мінімум два голи на виїзді, це я вам скажу не мало.

Але шанси шансами, а хай переможе сильніший. Нехай команди продемонструють красивий, інтригуючий футзал. Щоб цей матч можна було обговорювати і пригадувати до наступного туру чемпіонату, який відбудеться 11 січня. І щоб у Новий рік можна було сміло сказати, що рівень українського футзалу росте.

З Новим роком!

Володимир КРУПЧУК

29 декабря, среда
«Энергия» (Львов) - «Локомотив» (Харьков)
Львов. Дворец спорта «Галичина». 13.00
Арбитры: Дараган, Гроховецкий (оба - Киев)
Результат первого матча - 4:3
Прогноз Sport.ua - 4:3
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 20:41 19

Лидер киевлян заинтересовал турецкий «Бешикташ»

Комментарии