НОК определил лучших спортсменов лета

Ими стали Ольга Саладуха и Инна Осипенко-Радомская

За започаткованою 2005-го року традицією, Національний олімпійський комітет України сьогодні вшанував українських атлетів, чиї здобутки були визнані найвагомішими за підсумками спортивних місяців.

Диплом та статуетку найкращої спортсменки липня отримала чемпіонка Європи з легкої атлетики Ольга Саладуха, яка показала найкращий результат (14.81 м) у секторі потрійного стрибка на першості Старого світу в Барселоні. Нагадаємо, за місяць до того, у червні, в норвезькому місті Берген, атлетка піднялась на найвищу сходинку п'єдесталу командного чемпіонату Європи.

«Приємно, що після народження доньки та декретної відпустки Ольга повернулася і стабільно демонструє високі результати. Бажаю не знижувати планку, і від старту до старту покращувати свій стрибок», - зазначив під час нагородження президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Подякувавши головному олімпійцю країни за теплі слова, Ольга поділилася своїми планами на майбутнє: «Попереду - Олімпійські ігри в Лондоні, де я сподіваюсь виступити й показати достойний результат. Є мета, є сили йти до неї, є заділ, тож будемо працювати».

За підсумками спортивного серпня, найкращою було визнано чемпіонку та срібну призерку світової першості з веслування на байдарках Інну Осипенко-Радомську. Символічно, саме у цей місяць шість років тому, на Олімпійських іграх в Афінах-2004 спортсменка виборола бронзову нагороду у складі четвірки, а в Пекіні-2008 тріумфально перемогла в одиночці. Цього ж року з Познані, де проходив чемпіонат світу, Інна привезла «золото» на 500-метрівці та «срібло» на 200-метрівці в змаганнях одиночок. До речі, остання дистанція за два роки на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні дебютуватиме в олімпійській програмі.

«Багато спортсменів мріють про Олімпійське золото, довгі роки йдуть до нього, становляться чемпіонами світу, а на олімпійський п'єдестал так і не потрапляють. В мене - навпаки: олімпійські нагороди були, а от перемогти на першості Планети не вдавалось. Тож я дуже рада, що цього року мені нарешті вдалося зробити свою колекцію титулів повною», - розповіла найкраща спортсменка серпня.

Нагороди від Національного олімпійського комітету отримали й особисті наставники Ольги та Інни - Анатолій Бойко й Дмитро Радомський відповідно, які були визнані Експертною комісією НОК найкращими тренерами в липні та серпні.

«Дуже приємно, повертаючись з міжнародних змагань, отримувати вдома подібні нагороди. Приємно, що Національний олімпійський комітет приділяє таку увагу спортсменам. Пам'ятаю, ще коли Ольга вчилася в університеті, вона отримувала від НОК стипендію, що тоді для неї було суттєвою допомогою», - зазначив особистий наставник Ольги Саладухи Анатолій Бойко.

В свою чергу, тренер та чоловік спортсменки серпня Дмитро Радомський теж подякував НОК за постійну підтримку: «Коли після Пекіна в Інни була травма, нам допомогли з операцією та лікуванням. Результати бачимо вже сьогодні - є здоров'я, а отже є нові перемоги».

Слова подяки пролунали й на адресу колективів федерацій легкої атлетики і каное, які докладають значні зусилля аби забезпечити спортсменів всіма умовами для тренування та виступів.

НОК України

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 23:15 1

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» со счетом 4:2 в 34-м туре Ла Лиги