Як прибрати жир з живота і боків чоловікові

Корисна інформація для тих, хто хоче прибрати свій живіт і боки

Зміст

  1. Яким буває жир і з чого він складається
  2. З чого складається жир
  3. Як прибрати живіт чоловікові: складові збалансованого схуднення
  4. Коригування харчування
  5. Як прибрати жир з живота чоловікові за допомогою спорту
  6. Рекомендації для швидкого схуднення
  7. Як зменшити обсяг жиру на боках
  8. FAQ

Як побудувати збалансоване харчування, щоб схуднути. З якими видами активності краще поєднувати дієту. Яких правил харчування варто дотримуватися та які продукти виключити з раціону. В яких випадках допоможе сушка живота для чоловіків - детальніше далі у статті.

Яким буває жир і з чого він складається

Якщо у жінок основними проблемними областями є стегна і сідниці, то чоловіків часто цікавить, як прибрати пивний живіт, адже саме в цій області накопичується найбільше відкладень.

Не можна позбутися жиру лише на одній ділянці. Тому на питання про те, як прибрати живіт чоловікові, не можна відповісти однозначно - відкладення будуть згоряти поступово по всьому тілу.

Проблема

Рішення

За даними наукового журналу Body Image, 15% чоловіків незадоволені вагою. Особливо актуальна чоловіча проблема - гладкий живіт і боки.

Якщо нормалізувати харчування, додати більше спорту, накачати м'язи всього тіла, проблема зайвої ваги в животі залишиться в минулому.

В одному келиху пива 225 ккал. Вони не несуть поживної цінності, зате легко трансформуються в вісцеральний жир, який і формує пивне пузо.

30 хвилин інтервального або силового тренування дозволяють спалити близько 225 ккал.

Жир в тілі можна розділити на дві категорії:

  1. Білий і бурий. Це необхідні організму жири, які допомагають накопичувати енергію і відповідають за вироблення ряду гормонів.
  2. Вісцеральний. Це той самий небезпечний жир. Він накопичується в черевній порожнині і розтягує м'язи преса, через що живіт збільшується до великих розмірів.

З чого складається жир

Більшість відкладень в організмі складається з адипоцитів, цитоплазми й сполучної тканини. Це енергетичний запас організму, який використовується в моменти стресу і голоду. Якщо уявити будову жирової клітини в спрощеному вигляді, то побачимо жировий мішечок, в якому зберігається маленька крапелька жиру.

Клітини бурого жиру, який допомагає прискорити обмін речовин і запустити процес схуднення, містять велику кількість мітохондрій - клітинних енергетичних центрів. Завдяки їм жирні кислоти спалюються і трансформуються в тепло, після чого організм поступово худне.

Наявність певного відсотка жиру в організмі - норма. Для чоловіків цей показник повинен бути в межах 15-25% від загальної ваги. Крім того, важливо стежити за об'ємом талії, для чоловіків обхват у поясі не повинен перевищувати 94 см.

Як прибрати живіт чоловікові: складові збалансованого схуднення

Є дієти для чоловіків, щоб прибрати живіт. Але швидко вирішити проблему однією лише дієтою не можна - потрібно діяти комплексно. А саме, підключити спорт і скорегувати спосіб життя.

Важливо розуміти, що після схуднення потрібно буде утримувати вагу, тому від деяких звичок доведеться відмовитися. Не зайвим буде позбутися стресів, які сприяють переїданню, або навчитися переводити фокус з їжі на хобі або інші цікаві заняття, зайнятися підвищенням самооцінки і загального настрою.

Коригування харчування

Потрібно дотримуватися правильного харчування, зменшити або виключити вживання:

Якщо потрібно позбутися зайвої ваги швидко, підійде сушка живота для чоловіків.У цьому випадку в харчуванні повинні переважати білкова їжа і складні вуглеводи.

Як прибрати жир з живота чоловікові за допомогою спорту

Фізична активність необхідна для того, щоб втягнути м'язи преса і зробити силует стрункішим. Починати можна з м'яких кардіонагрузок:

Займатися можна й у домашніх умовах, поступово включаючи до програми силові елементи. Для тренування підійдуть базові вправи та їхні варіації:

Якщо займатися не вдома, а у тренажерному залі, то оптимальні тренінги порадить інструктор.

Рекомендації для швидкого схуднення

  1. Меню повинно бути збалансованим, з достатнім вмістом білків, жирів і вуглеводів.
  2. Не можна влаштовувати голодування.
  3. У спорті навантаження потрібно додавати поступово.
  4. Тренування має тривати мінімум 40-50 хвилин.

Пам'ятайте, що невеликий обсяг підшкірного жиру може залишитися - він необхідний організму.

Як зменшити обсяг жиру на боках

Бока - це ще одна проблемна область, зайві сантиметри на якій представники сильної статі всіляко хочуть приховати або прибрати. Відсутність жиру на боках, талії, пресі та попереку - це така ж мета для багатьох, як і плоский живіт у чоловіків. Щоб активувати схуднення в цій області, потрібно:

  1. Збалансовано харчуватися. У раціоні має бути дефіцит калорій.
  2. Виконувати кардіо вправи. Якщо запитати у тренера в залі чи фітнес-інструктора, як прибрати боки чоловікові, вони дадуть відповідь, що без кардіо, яке активує спалювання жиру, не обійтися.
  3. Пити достатньо води. Для розщеплення жиру потрібна вода, і щодня слід пити її не менше ніж 30 мл на 1 кг ваги.
  4. Практикувати силові навантаження. Чим більше залучено м'язів, тим більша кількість калорій спалюється. Качати потрібно груди, ноги, спину, прес і руки.
  5. Комбінувати заняття в спортзалі і тренінг на свіжому повітрі.
  6. Не соромитися просити про допомогу. Якщо самостійно схуднути не виходить, можна запитати у тренера і дієтолога, як прибрати пивний живіт, і вони допоможуть скласти індивідуальну програму.

Потрібно розуміти, що об'єми будуть йти поступово, адже не можна за тиждень скинути те, що накопичувалося роками.

FAQ

Як прибрати боки чоловікові, не обмежуючи себе в харчуванні?

Без контролю харчування схуднути неможливо. Щоб побачити результат за короткий проміжок часу, потрібно стежити за раціоном і займатися спортом.

Уже кілька місяців займаюся спортом, але об'єм не згоряє. Як прибрати пивний живіт?

Скинути вагу може бути складно, якщо тренування складені неправильно або при збільшеному споживанні калорій. Заважати підтягнути живіт можуть і хвороби, наприклад асцит, коли в черевній порожнині накопичується рідина. До спеціаліста варто звернутися і в разі, коли при напрузі м'язів преса не виходить втягнути живіт.

Чи можна схуднути, не тренуючись?

Зігнати вагу тимчасово можна і за допомогою дієти, але якщо не прокачати м'язи, живіт не буде плоским.

Що робити, щоб під час дієти не йшли м'язи?

М'язи - перше, що споживає організм при дефіциті калорій. Тому кожному хлопцеві потрібно споживати досить білка і проводити силові тренінги хоча б раз на тиждень.

Вдалося позбутися великого живота, але нижня частина ніяк не йде. Як прибрати жир з живота чоловікові?

Потрібно продовжувати тренуватися і збалансовано харчуватися, додати більше вправ на нижній прес.

Джерело Sport.ua
Читайте нас в Telegram