ФОТО. Життя особистого шеф-кухаря зірок АПЛ: як це працює

Зена Уікс створює меню для «Астон Вілли» та стежить за відновленням гравців

Зена Уікс випадково стала особистою кухаркою гравців Прем'єр-ліги.

Після роботи у Федерації легкої атлетики Англії вона помітила, як погано харчуються спортсмени, і запропонувала навчити їх готувати. Так почалася її кар'єра.

Першим клієнтом став тодішній півзахисник «Астон Вілли» Морган Сансон. Зена швидко влилася у футбольне середовище - невдовзі для неї почали укладати контракти й інші гравці, серед яких Донйелл Мален і Джейкоб Ремзі.

Сьогодні Уікс - людина з репутацією: вона особиста шеф-кухарка Моргана Роджерса, Джейкоба Ремзі та його брата Аарона. Разом із футболістами вона запустила освітній проєкт «Cooking 4 Champions», проводить майстер-класи для дітей і створює кулінарну книгу для молодих спортсменів.

«Харчування було моєю слабкою стороною. Завдяки Зені я став сильнішим і витривалішим», - зізнається Ремзі.

День Зени починається о сьомій ранку з покупок. Вона готує для кожного гравця окреме меню, постійно адаптуючи страви під навантаження чи травми.

«Я постійно щось змінюю - жодна страва не повторюється двічі за тиждень», - каже Уікс.

Її вечері складаються з трьох частин: суп із восьми овочів, яловичина з рисом і броколі, десерт - пиріг Bakewell або рисовий пудинг перед матчем.

Вона часто відвідує трьох гравців за один вечір, тому частину страв готує вдома.

«Я бачу їх як родину. Щодня йду на роботу з усмішкою - вони завжди змушують мене почуватися, як удома», - каже Зена.

Максим Лапченко Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 грудня 2025, 07:43 1

Президент УАФ – про розвиток молодих українських тренерів

Коментарі