Серія поразок позаду. Зоря в Києві обіграла Лівий берег

Команда Бартуловича до цього два матчі поспіль поступалась суперникам

Жодна розмова про Класичне в рамках одинадцятого туру української Прем'єр-лігу, через банальну повагу до інших команд «елітного» дивізіону, не могла розпочатися без згадування про інші матчі звітного вікенду в нашій країні. Зокрема, доволі неоднозначний вигляд мало інше протистояння в межах столиці, у якому «Лівий берег» приймав луганську «Зорю».

Об'єднувало ці дві команди те, що осінь - явно не кращий час для них у контексті здобуття бажаних результатів, бо «червоно-білі» до цього виграли лише одну гру, тоді як «лелеки» одну із своїх двох перемог здобули в перший день вересня, після чого й для них настали не найкращі часи. Але в команди Віталія Первака хоч з'явився промінець надії в останніх двох турах, який став ще більш яскравим минулими вихідними, коли абсолютні новачки УПЛ першими в цьому сезоні не пропустили від житомирського «Полісся» (0:0).

Динаміка гри від обох команд у першому таймі була цілком привабливою, але в контексті створення гольових моментів це була просто яскрава обгортка, тоді як кількість начинки відверто засмутила. Наче й намагались атакувати команди впродовж усього ігрового часу до перерви, але загострення мали епізодичний характер, тому матч виглядав розірваним.

У підсумку, навіть детально розбирати епізоди не було сенсу, окрім того, що сталось уже безпосередньо перед відходом футболістів до роздягалень. «Зоря» почала активно штурмувати чужі ворота в сподіваннях на забитий м'яч і таки досягла свого в підсумку. Але яким чином! Справжній скандал ризикує виникнути через рішення арбітрів VAR щодо фіксації фолу проти Будківського в компенсований час із боку Якиміва, коли форвард намагався добити в сітку відскок від Механіва, який до цього парирував удар головою від Башича. За той епізод призначили пенальті, який сам постраждалий і реалізував.

Утім, поговорили та й годі - треба було починати другий тайм, який для господарів поля також стартував невдало. Бо вони пропустили вдруге майже одразу за підсумком дальнього удару від Яцика в лівий кут воріт Механіва. Лишень зрідка в цьому сезоні «Зорі» вдається повести за рахунком у два м'ячі, тож таку перевагу команда Бартуловича точно не мала наміру втратити.

Але й не закривались у захисті луганці для цього, тож «Лівому берегу» так само важко давались дії попереду, і лише під завісу основного часу в «лелек» почало щось виходити біля чужих воріт. І не просто виходити, а мав забивати Приходько хоча б у одній із своїх гольових ситуацій в чужому штрафному, але невдала серія без голів для команди Первака завершиться колись, проте не сьогодні.

Наступними вихідними київський «Лівий берег» зіграє в гостях у львівських «Карпат», тоді як луганська «Зоря» посеред тижня навідається до донецького «Шахтаря» в рамках Кубка України, після чого вдома гратиме проти черкаського ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Лівий берег» (заміни): Приходько - 6,5, М. Когут - 6,0, Галас - 6,0, Кобзар - 6,0, Войцеховський - б/о.

«Зоря» (заміни): Кирюханцев - 6,0, Мічин - 6,0, Супряга - 6,0, Дришлюк - 6,0, Тронтель - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Лівий берег» - «Зоря» - 0:2

Голи: Будківський, 45+8 (пен.), Яцик, 50

Попередження: Синиця, 45+2, Якимів, 45+8 - Ескінья, 43, Кирюханцев, 72, Джордан, 90

«Лівий берег»: Механів - Сідней (М. Когут, 55), Шаповал, Якимів, Семенов, Астахов - Синиця (Войцеховський, 85), Дедух, Співаков (Приходько, 46), І. Когут (Галас, 71) - Сухоручко (Кобзар, 71).

«Зоря»: Турбаєвський - Вантух, Джордан, Ескінья (Мічин, 46), Жуніньйо (Кирюханцев, 46) - Башич - Горбач (Супряга, 66), Яцик, Волошин (Дришлюк, 67), Слесар (Тронтель, 84) - Будківський.

Арбітр: Дмитро Євтухов (Дніпро).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 16 (4) - 10 (5)
Кутові: 10 - 5
Офсайди: 0 - 3.

ЛІВИЙ БЕРЕГ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 19:54 363

Кияни грали в більшості і в результаті не дозволили конкуренту скоротити розрив у турнірній таблиці

Коментарі