Побиття в Ель Класіко. Барселона забила Реалу чотири м'ячі без відповіді

У другому таймі захист мадридської команди був жахливим

Після розгромів німців серед тижня в Лізі чемпіонів «Реал» та «Барселона» в очному матчі мали з'ясувати, хто цього сезону претендуватиме на звання найкращої іспанської команди. А для українських вболівальників додаткового інтересу до гри надавала присутність Андрія Луніна в стартовому складі «вершкових», оскільки Тібо Куртуа отримав чергове пошкодження і не міг зіграти.

Перший тайм гри цілком можна було назвати «Кіліан Мбаппе Офсайдний». Спеціально перерахував - п'ять разів форвард «Реала» опинявся на ударних позиціях або виводив на них партнерів у першому таймі, але кожного разу лайнсмен давав дограти епізод, після чого піднімав прапорець, а ВАР незмінно підверджував його правоту. Одного разу Мбаппе навіть забив, технічно перекинувши Пенью, але з відомим результатом.

Взагалі, гравці «Реала» якось дивно пробували забити. Переважно і Мбаппе, і Вінісіус, і Камавінга вирішували бити в ближній кут і не могли туди влучити. А якщо вже не били в ближній, то лупили на силу і виходило вище.

Getty Images/Global Images Ukraine

Здавалося, що тактика балансування Мбаппе на лінії офсайду зрештою принесе плоди у вигляді легального виходу на ворота, але, забігаючи наперед, навіть вибігання на Пенью того ж Мбаппе у другому таймі закінчилося так же, як в офсайдних ситуаціях, тобто нічим.

А що «Барселона»? В першому таймі була рівна гра, «блаугранас» відповідали своїми закиданнями та навісами з прострілами. Але Лунін справлявся, спершу нейтралізувавши вихід Ямала, а потім відбивши і щільний удар Педрі.

А от в другому таймі захист «Реала» різко здав. Можливо, півзахисту «Барселони» надав балансу вихід Френкі де Йонга, але прогрес каталонської атаки відповідною дією мадридського захисту не ознаменувався. Як наслідок, у ворота Луніна почали влітати м'ячі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Розпочав справу Левандовськи, який скористався коридором між Мілітао та Алабою, втік на кіпера і, не зближуючись, обвідним ударом з лінії штрафного відкрив рахунок. Не встигли господарі отямитися, як Роберт зробив відразу дубль - Бальде подав, захист був хтозна-де і Левандовськи акуратно підрізав м'яч головою під праву штангу, повтори чітко показали, що Лунін шансів відбити не мав.

І маже відразу мав бути хет-трик,але Левандовськи, пробиваючи у порожні ворота після красивої комбінації, примудрився влучити у штангу.

Проте відбулися і 0:3, і 0:4. Спершу Ламін Ямал справа ввійшов у штрафний і пробив точно під перекладину (в принципі, тут можна було б при бажанні звинуватити Луніна , бо все ж удар, хоч і сильний, був у ближній кут), а потім захист облишив грати зовсім і тільки Васкес відчайдушно старався винести з воріт ефектне перекидання від Рафіньї. Хоча й сам іспанець теж був серед тих, хто дозволив бразильцеві спокійно вибігти на українського воротаря.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі були і нерви, і вищезгадані моменти Мбаппе, і знову багато офсайдів, але більше рахунок не мінявся. «Барселона» вдруге за тиждень забила чотири рази і, схоже, нарешті знайшла свого тренера.

А для «Реала» ще нічого не втрачено. Неприємно, звісно, програвати вдома 0:4 заклятому супернику, проте навряд чи треба робити поспішні висновки по одному матчі. Хоча, звісно, офсайди і нереалізація в даній грі були кошмарними.

Чемпіонат Іспанії з футболу. 11 тур

«Реал» - «Барселона» - 0:4

Голи: Левандовськи, 54, 56, Ямал, 77, Рафінья, 84

Попередження: Касадо, 44, Кунде, 69, Іньїго Мартінес, 75, Пенья, 83 - Мілітао, 87

«Реал»: Лунін - Васкес, Рюдігер, Мілітао, Менді (Фран Гарсія,86) - Тчуамені (Модрич, 63), Камавінга (Діас, 77), Вальверде - Беллінгем - Вінісіус, Мбаппе

«Барселона»: Пенья - Кунде, Іньїго, Кубарсі, Бальде - Педрі (Гаві, 87), Касадо (Ольмо, 65), Фермін Лопес (де Йонг, 46) - Ямал, Левандовськи, Рафінья

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 13:13 0

Президент «біло-синіх» сподівається, що футболісти виправлять ситуацію

Коментарі