Названо п'ять найкращих голкіперів АПЛ 2024/25. Несподіваний лідер рейтингу

Еміліано Мартінес, Аліссон Бекер та інші

Англійська Прем'єр-ліга завжди вважалася місцем, де грали найкращі воротарі світу. За всю історію ліги були такі легендарні імена, як Петер Шмейхель, Петр Чех, Пепе Рейна, Ван дер Сар, але хто зараз є найкращими воротарями в АПЛ?

Найкращі голкіпери АПЛ 2024/25 за версією Squawka

5-те місце: гравець Астон Вілли та чемпіон світу Еміліано Мартінес, який, як ніхто, вміє дратувати нападників соперника. У цьому сезоні Астон Вілла виступає на високому рівні та займає наразі 4-те місце в лізі. У цьому є великий внесок Мартінеса, який відіграв за клуб 10 матчів, один з яких завершив на нуль. Еміліано - один із чотирьох голкіперів АПЛ, які відбили пенальті в цьому сезоні.

4-те місце: ексгравець Арсенала, а тепер основний голкіпер Саутгемптона Аарон Ремсдейл. Більше не задовольняючись роллю дублера Давіда Рая, Ремсдейл вирішив кинути собі новий виклик. У цьому сезоні справи у Саутгемптона йдуть не найкращим чином (19-те місце в лізі), але навіть попри це Аарон є одним з найкращих гравців клубу та одним із найкращих голкіперів АПЛ. Наразі Ремсдейл робить 3,83 сейви за гру, з яких 2,17 - у штрафному. Цього сезону він провів за клуб 6 матчів, в жодному не вдалось зберегти ворота сухими.

3-тє місце: голкіпер мерсисайдців та володар двох золотих рукавичок АПЛ - Аліссон Бекер. Він уже є легендою Ліверпуля та одним із найкращих голкіперів АПЛ за всю історію. Аліссон розпочав цей сезон у домінуючій манері, поки травми не вивели його з гри. Він має найвищий показник сухих матчів за гру в лізі (0,51). Аліссон встиг провести 6 матчів, у яких пропустив лише 2 голи та відіграв 4 матчі на нуль.

2-ге місце: Мадс Германсен, який робить різницю для Лестер Сіті, навіть якщо перші результати команди не на їхню користь. Жоден воротар у вищому дивізіоні Англії не завадив забити більше голів, здійснивши 39 сейвів - це найвищий показник у лізі. Його коефіцієнт запобігання голам становить 5,59. Германсен також віддав 57 довгих передач - більше, ніж будь-хто з воротарів ліги. Всього Мадс Германсен провів 8 матчів в АПЛ, пропустив 14 голів, в одному матчі зберіг ворота сухими.

1-ше місце: найкращим голкіпером сезону 2024/25 в АПЛ визнано Андре Онана, який минулого сезону став об'єктом насмішок у футбольній спільноті. Однак гостра критика не вплинула на впевненість воротаря дияволів. Цього сезону йому вдалося змінити думку про себе більшості. Зігравши чотири матчі на нуль, він очолив турнірну таблицю в змаганні за золоту рукавичку АПЛ. Лише Германсен може похвалитися вищим показником запобігання голам (3,33), ніж Онана, який уже відбив один пенальті в цьому сезоні. Цього сезону в рамках АПЛ Онана провів 8 матчів, у яких пропустив 9 голів і, як було зазначено раніше, зіграв 4 матчі на нуль.

Дмитро БАНАР

Данііл Агарков Джерело: Squawka
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 жовтня 2024, 19:54 366

Кияни грали в більшості і в результаті не дозволили конкуренту скоротити розрив у турнірній таблиці