STYKO дебютував як аналітик, але не виключає повернення до змагань

Словацький гравець оцінює можливість стати капітаном і шукає сильну команду на 2025 рік

Словацький кіберспортсмен Мартін «STYKO» Стік, відомий своїми надійними виступами на турнірах з CS, за останні 18 місяців пройшов через чимало злетів і падінь.

Після того, як він допоміг команді Apeks дійти до півфіналу BLAST.tv Paris Major, STYKO тимчасово відійшов від змагальної сцени. У 2024 році він дебютував як аналітик на турнірі BLAST Premier Fall Final, де поділився своїм досвідом і роздумами про стан кіберспортивної сцени.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Аналітика замість гравця

STYKO зазначив, що його аналітичний дебют пройшов успішно, і він почувався впевнено у новій ролі. Завдяки попередньому досвіду на платформі Twitch та YouTube, де він ділився своїм баченням гри, перехід у формат високоякісного телепродукту був для нього досить природним. "Це дозволило мені відчувати менше стресу, ніж коли я брав участь у турнірах як гравець," - зізнався STYKO.

Злети і падіння після Paris Major

Після успіху на Paris Major STYKO зіткнувся з труднощами. Часті зміни в командах і тимчасове перебування на лаві запасних стали для нього складним етапом. Проте, він зумів повернутися до Apeks і допоміг команді кваліфікуватися на перший CS2 Major. Однак, після цього знову настала низка невдач, що врешті-решт змусило його взяти паузу від змагань.

Повернення на сцену і можливість стати капітаном

STYKO підтвердив, що планує повернутися до змагань, але шукає можливість приєднатися до вже сформованої команди, а не починати все з нуля. Він також не виключає можливість взяти на себе роль капітана (IGL), хоча це не його природна схильність. За його словами, в минулому він намагався бути капітаном, але команда, з якою він це робив, не була сприятливою для його лідерських якостей.

Стан конкурентної сцени у 2024 році

На думку STYKO, кіберспортивна сцена з CS2 стала більш непередбачуваною через недостатню кількість тренувань топових команд і швидку зміну турнірів. Він вважає, що лідерами залишаються команди NAVI та Vitality, за ними йдуть G2, Spirit і MOUZ, але завдяки зміненим умовам у грі можливі несподівані перемоги навіть від команд нижчого рівня. Зміна формату гри на MR12 і важливість пістолетних раундів, на його думку, значно впливають на результати матчів.

STYKO оптимістично налаштований щодо свого повернення у 2025 році, але зазначає, що якщо не знайде відповідної можливості, то, ймовірно, продовжить працювати в інших напрямках кіберспорту.

Максим Черніцин Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 13:06 41

Президент київського «Динамо» прокоментував поєдинок з донецьким «Шахтарем»

Кіберспорт | 24.10.2024, 16:31