ХІТ – Андерлехт. Прогноз і анонс на матч основного раунду Ліги чемпіонів

Кияни стартують у євротурнірі

У середу, 23 жовтня, київський ХІТ стартує в основному раунді футзальної Ліги чемпіонів. Першим суперником команди Олега Лук'яненка стане бельгійський «Андерлехт». Матч пройде у Роздалі (Бельгія) на арені «Беллехейде». Гра розпочнеться о 21:00 за київським часом.

ХІТ

Кияни минулого сезону вдруге поспіль стали чемпіонами України, у фінальній серії не залишивши шансів львівській «Енергії». Рік тому ХІТ дебютував у Лізі чемпіонів та продемонстрував вельми непоганий результат. В основному раунді кияни посіли друге місце своєї групи, поступившись першою сходинкою португальському «Спортінгу» (з фаворитом команда Олега Лук'яненка зіграла внічию з рахунком 2:2). Елітний раунд кияни розпочали з прикрої поразки від польської «Любави» (5:6), потім обіграли румунський «Олміссум» (4:1) і наостанок зіграли внічию з тодішнім діючим переможцем Ліги чемпіонів іспанською «Пальмою Футзал». Міні-турнір ХІТ завершив на третьому місці групи.

У новому сезоні української Екстра-ліги ХІТ встиг провести лише одну гру, у київському дербі зігравши внічию з «Авророю» (2:2). Натомість гравці Олега Лук'яненка зробили чималий внесок в успіх збірної України на чемпіонаті світу, здобувши «бронзові» медалі. «Срібну бутсу» світової першості завоював Данило Абакшин, який забив 7 голів. Голкіпер Олександр Сухов провів усі матчі на ЧС-2024 і навіть відзначився результативним ударом. Євген Жук став автором дубля в історичному «бронзовому» матчі нашої команди проти Франції. Також відзначимо гру на турнірі Ігоря Чернявського.

Під час підготовки до нового сезону ХІТ провів серію контрольних поєдинків, обігравши «Суху балку» (3:1), «Аврору» (3:2), «Агромат» (4:2), «Авалон» (6:2) та зігравши внічию з командою «SKIDKA» (4:4). У міжсезоння київську команду залишив Олександр Ліфер, а новачком ХІТа став 22-річний Владислав Ніжник, який виступав у дніпровському «Атлетік Футзал».

Андерлехт

2022-го року відбулося злиття футбольного клубу «Андерлехт» з п'ятиразовим чемпіоном футзальної першості цієї країни «Халле-Гоойк». Об'єднаний клуб став називатися «Андерлехт Футзал». Керівництво бельгійського гранда одразу заявило великі амбіції: завоювання путівки до Фіналу чотирьох Ліги чемпіонів. І поставлене завдання несподівано одразу було реалізовано. У сезоні 2022/2023 «Андерлехт» виграв свою групу елітного раунду, залишивши за бортом турніру «Барселону». У півфіналі Фіналу чемпіонів бельгіський андердог програв португальському «Спортінгу» (1:7), а в матчі за 3-тє місце - «Бенфіці» (3:4). У торішній Лізі чемпіонів той же «Спортінг» перегородив шлях «Андерлехту» в елітному раунді.

У поточному чемпіонаті Бельгії «Андерлехт» провів уже п'ять матчів, здобувши усі перемоги (різниця м'ячів - 37:12). Крім того, «пурпурно-білі» у вересні завоювали Суперкубок своєї країни, обігравши «Шарлеруа» з рахунком 2:0.

Порівняно з минулим сезоном, склад бельгійської команди змінився. Пішли з «Андерлехта» два воротарі - португалець Кріштіану та бразилець Дієго Ронкальйо. До хорватської «Торсиди» вирушив Франко Єловчич. Також співпрацю з «пурпурно-білими» завершили серб Драган Томіч, бразилець із азербайджанським громадянством Рафаел Вілела, Ердем Кус та Марко Кампос. З придбань насамперед відзначимо підписання голкіпера збірної Аргентини Ніко Сармієнто, який із «біло-блакитними» став цього року віце-чемпіоном світу. Крім того, Сармієнто є найкращим воротарем ЧС-2016 та ЧС-2021. З японської F-ліги до «Андерлехта» перейшли голкіпер Джованні Данті та універсал Дарлан. Також до бельгійського клубу перейшли хорват Антоніо Секуліч, який грав проти ХІТа у складі «Олміссума», та бразилець Лукас Перін, який виступав за іспанську «Кордобу Патрімоніо».

Статистика зустрічей

З «Андерлехтом» ХІТ на офіційному рівні не зустрічався.

Прогноз на протистояння

Керівництво «Андерлехта» в черговий раз ставить перед командою завдання виходу до Фіналу чотирьох Ліги чемпіонів, тому «пурпурно-білі» захочуть вдало стартувати в турнірі. Окрім того, на боці бельгійців буде підтримка домашніх трибун. Але у киян є всі передумови для того, щоб чинити гідний опір господарям майданчика. Цілком можливим підсумком зустрічі буде нічийний результат.

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 08:11 7

Лукас Шевальє зацікавив «галактікос»