Знову лідери. Олександрія впевнено переграла Ворсклу

Команда Долганського в серії гостьових зустрічей загубила позитивні результати

Суботня частина десятого туру української Прем'єр-ліги одразу відправила нас до Олександрії, де однойменний колектив під орудою Руслана Ротаня не ще знав гіркоти поразок у поточному розіграші національної першості, і при цьому точно не хотів би про це дізнатись за підсумком гри проти полтавської «Ворскли», яка представляла нижню частину турнірної таблиці.

«Поліграфи» продемонстрували дуже впевнений початок кампанії, хоча тоді навіть «зелено-білі» намагались суттєво від них не відставати, але вже під час вересневої серії протистоянь у «Олександрії» почали з'являтись перші проблеми із досягненням бажаних результатів та потрохи зменшувалась результативність. Однак усе одно не настільки сильним було піке господарів, на відміну від футболістів Сергія Долганського, які в шаленому за рівнем суперників графіку розгубили всі здобуті раніше позиції в турнірній таблиці.

Чергова ніч в умовах війни для України видалась буремною, і в центральній частині нашої країни повітряна тривога зрештою перейшла в повноцінний денний режим, а отже, довелось трохи відкласти старт нашої зустрічі. Утім, команди все ж таки з'явились на полі, і ми побачили рівно те саме, що й очікували побачити.

«Ворскла» грала від захисту, «Олександрія» атакувала й мала відчутну перевагу на м'ячі. Однак із забитими м'ячами в першому таймі в команди Ротаня знову не склалось, хоча моменти для цього були цілком непогані. Одразу пригадується постріл Безерри з правого флангу повз дальню стійку, а також намагання Бєляєва на протилежному боці поля спіймати зненацька воротаря ударом у ближню дев'ятку, але Ісенко рятував там, де вже не могли допомогти його захисники.

Зрештою, команда Долганського витерпіла непростий відтинок гри біля власних воріт і почала навіть самостійно атакувати під завісу тайму. Створити першу небезпеку для володінь Єрмакова полтавці все ж таки встигли, але голкіпер забрав удар головою від Чорноморця, тож на «нулях» на табло всі й пішли відпочивати.

Після перерви план дій від «Ворскли» розгадати так і не вдалось. Команда намагалась закритись у захисті, але з такими позиційними помилками, як на 58 хвилині, коли під час навісу Кравченка з правого флангу випустили з поля зору Бєляєва, а той замкнув головою на дальній, особливо сподіватись на успіх не доводиться.

Як і за умови, коли суперники вже забили, тож треба відіграватись, а за рахунок чого це робити? Повільним перекочуванням м'яча на власній половині точно не обійтись, а на більше полтавці не претендували. Не надто форсувала події й команда Ротаня, вочевидь пам'ятаючи про останній матч проти «Руха» (1:1). Але тоді суперники хоч атакувати намагались.

Наступними вихідними «Олександрія» гратиме вдома проти петровського «Інгульця», а полтавська «Ворскла» поїде в гості до рівненського «Вереса».

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Джевані - 6,0, Шостак - 6,0, Кулаков - б/о.

«Ворскла» (заміни): Ковталюк - 5,5, Ндукве - 5,5, Кулаковський - б/о, Корнієнко - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Олександрія» - «Ворскла» - 1:0

Гол: Бєляєв, 58

Попередження: Калюжний, 6, Мишньов, 25, Шостак, 90+2 - Челядін, 26, Скляр, 63, Ісенко, 88

«Олександрія»: Єрмаков - Мартинюк, Шабанов, Кампуш, Кравченко - Мишньов, Калюжний, Козак - Бєляєв (Шостак, 64), Філіппов (Кулаков, 85), Безерра (Джевані, 64).

«Ворскла»: Ісенко - Бацула, Чорноморець, Гучек, Пердута - Челядін (Ндукве, 64), Скляр (Ковталюк, 64), Хрипчук - Нестеренко, Ієде (Корнієнко, 82), Кане (Кулаковський, 81).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 15 (8) - 5 (2)
Кутові: 10 - 3
Офсайди: 0 - 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 жовтня 2024, 21:26 2

Команда українця виграла 2:0

Коментарі