Скромна перемога перед візитом до Лондона. Шахтар обіграв Колос

Долю зустрічі вирішив автогол

Різні емоції залишила по собі жовтнева перерва на міжнародні матчі, але одне точно було відомо заздалегідь - клубний футбол мав повернутись за будь-яких обставин, а отже й десятий тур української Прем'єр-ліги нікуди від нас не подівся. Його програму відкривала гра в Ковалівці поміж місцевим «Колосом» та чинним чемпіоном країни, донецьким «Шахтарем», який одразу після цієї зустрічі мав розпочинати підготовку до чергового виїзду на матч Ліги чемпіонів УЄФА.

Проте в команди Маріно Пушича аж занадто багато невирішених питань у національній першості назбиралось від початку сезону, тож спочатку треба було розібратись із цим. А тут навпроти був колектив Олександра Поздєєва, який вирішив не просто заховатись за трьома лініями власної оборони, а цілком якісно контратакувати. Подекуди така відкрита гра ставила «гірників» у незручне положення, і в підсумку ми можемо вважати, що перший тайм вони провалили.

Бо банально суперники створили більше гольових моментів, аніж зміг витиснути з власних атак «Шахтар», хоча й мав звичну перевагу за контролем м'яча. «Колос» натомість сконцентрувався не на кількості, а на якості, і цілком міг розраховувати на успіх під час стандартів, як це було у випадках з ударами головою від Болівара та Краснічі. Той-таки венесуелець до того ж примудрився й більш якісну нагоду змарнувати, коли перевів повз порожні ворота на ближній стійці простріл із лівого флангу.

На противагу всьому цього, можна стверджувати, що донеччани не створили нічого. Із одним ударом Егіналду над правою дев'яткою з меж штрафного з цим важко буде посперечатись, тоді як загалом футбол від «гірників» був не настільки швидким, як того вимагав подібний стиль суперників. У другому таймі очікувалось на покращення, бо Пушич, як здалось, пішов у ва-банк, та зробив одразу подвійну заміну.

Так чи інакше, а поява Сікана та Кевіна свою роль відіграла. На 59 хвилині Зубков хотів зіграти в стінку із Судаковим на лівому фланзі штрафного саме за рахунок ривку форварда на задньому плані, але вийшло так, що Краснічі у власні ворота зрізав м'яч усяко краще, аніж це міг би зробити сам Судаков.

Автогол трохи прибив настрій команди Поздєєва й вона спокійно могла нахапатись і більше пропущених м'ячів доволі швидко, але результативність «Шахтаря» цього разу шкутильгала на обидві ноги. Натомість надалі постійно виникали моменти біля воріт Різника, і «гірники» ледь не догрались до чергової нічиєї, коли Конопля з прострілу з правого флангу зрізав м'яч у ближній кут власних воріт уже в компенсований час, проте гостей урятував перегляд VAR та відмашка Дієго від Педріньйо Азеведо незадовго до вирішальної передачі.

Посеред тижня донецький «Шахтар» гостюватиме в лондонського «Арсенала» в Лізі чемпіонів, тоді як вихідними зіграє в гостьовому Класичному проти київського «Динамо», а ковалівський «Колос» поїде до житомирського «Полісся».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Колос» - «Шахтар» - 0:1

Гол: Краснічі (59, автогол)

Попередження: Велетень (22), Болівар (39), Дієго (93) - Матвієнко (36), А.Бондаренко (43), Судаков (47)

«Колос»: Пахолюк, Цуріков, В.Бондаренко, Краснічі, Поправка, Демченко, Гагнідзе, Оріховський (Салабай, 68), Велетень (Дієго, 75), Алефіренко (Третьяков, 68), Болівар (Безбородько, 75)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Педро Енріке, Бондар, Матвієнко, Криськів, Судаков, Зубков (Марлон, 87), А.Бондаренко, Егіналду (Кевін, 46), Невертон (Сікан, 46)

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Стадіон «Колос» (Ковалівка)

КОЛОС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Колоса»: Третьяков - 5,5; Салабай - 5,5; Безбородько - б/о; Дієго - б/о.

Заміни «Шахтаря»: Кевін - 6,0; Сікан - 6,0; Марлон - б/о.

18 жовтня о 22:49 Олександр Тішура
43'

У розгубленості перебувають господарі.

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 жовтня 2024, 02:00 5

Нідерландська красуня справляється з дуже непростим завданням

Коментарі