Сергій ЧУЙЧЕНКО: «Гол Довбика Чехії? Він досвідчений і добре б'є пенальті»

Відомий у минулому форвард оцінив матчі збірної України у Лізі націй

Ексфорвард «Поліграфтехніки» та «Ворскли» Сергій Чуйченко в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua відповів на питання щодо гри збірної України у жовтневих матчах Ліги націй.

- Сергію Олександровичу, які у вас залишилися враження від матчу Ліги націй Україна - Чехія (1:1)?
- Важка гра вийшла. Чехи відзначаються тим, що у їхній команді є фізично сильні футболісти. Проти них важко грати у відборах. У деяких епізодах наші гравці справлялися з поставленими завданнями, але важко було протистояти Чехії. Звісно, ​​хотілося, щоб Україна взяла три очки у цій зустрічі, але навіть за статистикою все-таки рівна гра була.

- Загалом, якщо взяти й переможну зустріч із Грузією (1:0), нормальний результат дала Україна у жовтневих матчах?
- Звісно, ​​коли у перших двох турах ти не набираєш взагалі очок, то чотири бали - це хороший показник. Варто зазначити, що й суперники не такі прості в України. Також треба звернути увагу на те, що Грузія і Чехія мають непогані команди. Ці збірні зараз перебувають на підйомі. Грузія, хоч і поступилася Албанії, за грою ініціатива була на їхньому боці. Добре, що Україна взяла 4 очки, але поки що цього мало для того, щоби підвищитися в класі.

- Ви, як штатний пенальтист у своїх колишніх командах, що скажете по Довбику? Артему довірили пробити одинадцятиметровий у матчі із Чехією, і він його реалізував. І далі Довбику довірятимуть цю місію?
- Варто звернути увагу, що Довбик неодноразово б'є пенальті. І робить це Артем упевнено. Пробив одинадцятиметровий він чудово. Взагалі до нього немає жодних претензій.

До слова, Судаков у «Шахтарі» теж б'є пенальті, але в матчі з чехами довірили цю місію Довбику. Артему і треба було знову забити за збірну, щоби відчути смак голів. Для нападника це великий плюс. А виконав він чудово пенальті. Прикро лише, що мало ігрових моментів було у матчі. У нього був лише один момент. А Довбик, звісно, ​​залежить від півзахисників. Сподіватимемося, що у листопадових двох матчах ми порадіємо за збірну і буде вирішено питання, яке стоїть перед командою.

- Щодо Михайла Мудрика, що скажете? Грузинам забив та з Чехією моменти мав…
- На початку поєдинку з чехами він чудово пройшов флангом і віддав передачу на Шапаренка, який, можливо, розгубився. Можливо, лідер «Динамо» не чекав на цей пас чи неправильно підібрав ногу для удару по воротах. А загалом Мудрик за рахунок своєї швидкості постійно загострював попереду. Він непогано зіграв у цих двох поєдинках. Але, мені здається, що в першій зустрічі з Грузією Мишко виглядав свіжішим і цікавішим.

- Нагороду «Лев матчу» отримали Анатолій Трубін та Іван Калюжний. А ви чию гру виділите?
- Сто відсотків, виокремлю гру Трубіна. Забарний також зіграв чудово. Мудрик попереду старався і створював моменти. Але насамперед я б Трубіна виділив. Анатолій надійно зіграв і зробив багато сейвів. Я вважаю, що Трубін два матчі чудово зіграв.

Getty Images/Global Images Ukraine. Анатолій Трубін

- Як зіграв Калюжний, вам сподобалося?
- У другому поєдинку в нього часу мало було. Він вийшов на заміну у середині другого тайму. Так, молодець, що допоміг збірній. Хоча скажу, що Степаненко непогано зіграв. На цій позиції проблем не було. Але за такий маленький проміжок часу важко оцінити гру Калюжного у поєдинку із чехами.

- Прикро, що Гуцуляк травму отримав…
- Дай Боже, щоб Олексій швидше одужав. Сподіваємось, що Гуцуляк якомога раніше відновиться і продовжить радувати своєю грою.

- Тепер Україна має 4 очки, і вона йде на четвертому місці в групі. Як думаєте, які шанси посісти 1-2 місце?
- В української збірної залишилося дві гри в цій Лізі націй. У цих зустрічах нам треба досягати стовідсоткового результату, щоб досягти якихось цілей. Тому у двох заключних матчах буде поставлено максимальне завдання взяти сто відсотків очок, щоби розраховувати на якийсь успіх. Але шанси збірна України має!

- Що може допомогти «жовто-синім» додати у грі?
- Думаю, що до цих матчів відновляться ключові футболісти. А це багато що означає для гри збірної. На даний момент на травмах близько семи хороших виконавців, яких не було у команді. Сподіваюся, що на наступні два поєдинки з Албанією та Грузією ці провідні гравці відновляться та допоможуть команді. Бо все одно не вистачає на полі того ж таки Циганкова та інших хороших футболістів. Сподіватимемося, що вони будуть готові до цих важливих зустрічей і допоможуть досягти позитивного результату.

Дмитро КОТКОВ

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 жовтня 2024, 22:24 2

ESPN оновив рейтинг найкращих хевівейтерів світу