Новий футбольний гігант? Найбагатша людина у світі купила клуб

Бернар Арно увійшов у світ футболу

Здається, у Парижі відбуваються зміни, які можуть перевернути французький футбол з ніг на голову. Найбагатша сім'я у світі приєдналася до клубу «Париж», який незабаром міг скласти конкуренцію більш відомому «ПСЖ».

Французька столиця незабаром може побачити футбольне дербі між двома рівними суперниками. Принаймні, на це сподіваються всі парижани після придбання минулого тижня футбольного клубу «Париж» сім'єю Бернара Арно - найбагатшої людини у світі.

Найвідоміший спортивний клуб Парижа - «ПСЖ» - перебуває в руках катарських інвесторів з 2011 року. Гроші від власників групи Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) можуть змінити ситуацію.

Сім'я 75-річного Арно, статки якого Forbes оцінює рівно в 233 мільярди доларів, спочатку повинна придбати понад 55 відсотків клубу приблизно за 200 мільйонів євро.

«Париж» нині належить бізнесмену П'єру Ферраччі, за винятком 20 відсотків, які він називає своїм Королівством Бахрейн. За наявними даними, П'єр Ферраччі хоче зберегти загалом 30 відсотків акцій клубу до 2027 року, після чого піде у відставку.

Red Bull також бере участь у поглинанні. Очікується, що йому належатиме 15 відсотків акцій.

Гігант із виробництва напоїв присутній у світовому професійному футболі вже майже 20 років, володіючи кількома клубами та здійснюючи інші непрямі інвестиції.

Арно вважається великим шанувальником спорту - відомо, що в минулому він контактував із тенісистами Роджером Федерером і Карлосом Алькарасом, футболістами Ліонелем Мессі та Кіліаном Мбаппе, баскетболістом Віктором Вембаньямою. Усі вони працювали з його брендами.

Його глобальна компанія не новачок у світі спорту. Наприклад, Louis Vuitton уже багато років спонсорує Кубок Америки з вітрильного спорту. Логотип цього люксового бренду також був присутній на літніх Олімпійських іграх у Парижі.

Але повернемося до можливого дербі у футболі. Той факт, що ще до фінансових вливань «Париж» перебуває на шляху до Ліги 1 - після восьми ігор поточного сезону він перебуває на вершині таблиці Ліги 2, грає на руку інвесторам. Вперше за 55-річну історію клубу.

Ймовірно, мине деякий час, перш ніж «Париж» зможе не відставати від своїх міських суперників. Однак, з огляду на фінансові можливості його нового власника, здається очевидним, що в середньостроковій перспективі він захоче увійти до числа європейської еліти, навіть якщо він ще не представив публічно свої цілі.

Павло Павленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 жовтня 2024, 17:58 0

Фахівець розповів, що форварду довіряли одинадцятиметрові в Дніпрі-1