Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Чотири очки збірної в жовтні – непоганий результат»

Ексзахисник збірної України – про гру синьо-жовтих проти чехів

Колишній гравець національної збірної України Віталій Косовський ексклюзивно для Sport.ua розповів, що йому імпонувало в діях підопічних Сергія Реброва в жовтневих матчах Ліги націй з футболу з грузинами і чехами:

«На мій погляд, в порівнянні з вересневими протистояннями в Празі в Польщі українська збірна виглядала значно згуртованішою, більш мотивованою стрибнути вище голови. Це можна пояснити запрошенням цілої групи новачків, яким кортіло довести, що тренерський штаб не помилився з їх вибором.

Я вважаю, що чотири очки набрані в жовтні - добрий здобуток. До речі, могло бути й більше, коли б Mикола Шапаренко в дебюті вчорашнього поєдинку реалізував гольовий момент. Проте не так сталося, як гадалося, й невдовзі спрацювало старе правило: не забиваєш з вигідної позиції - пропускаєш. Й для того, аби відігратися, довелося витрачати вже вдвічі більше сил, адже чехи - фізично міцні. Не виключено, що саме з цієї причини завзяття в номінальних господарів поступово вичерпалося й довелося обмежитися нічиєю.

Що далі? Ще раз переконуєшся, що незамінних гравців не буває. Відсутність кількох провідних виконавців через травми не стала критичною. Їх було кому замінити. Ба більше, один з дебютантів - Іван Калюжний швидко став своїм в головній команді країни. Те, що конкуренція за місце в старті стане більш гострою, тішить, адже попереду в листопаді вирішальні матчі - з грузинами та албанцями. Граємо на виїзді, але це не повинно лякати. Через російську агресію українська збірна вже тривалий час не має змоги приймати суперників вдома й вже адаптувалася до чужих стін. Як на мене, це буде тільки додатковим стимулом проявити себе якнайкраще. От ще б виправити оперативно приціл й бути насторожі при стандартах біля своїх володінь, тоді Ліга А нікуди не втече», - розповів Косовський.

Раніше ми повідомляли, що чеський експерт Давід Кобилік прокоментував нічийний результат зустрічі між збірними України та Чехії.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 жовтня 2024, 08:29 1

Сенченко висловився про відомих українських боксерів

Коментарі