«Поле б переорали». Ексгравець збірної – про півзахист у матчі з Чехією

Андрій Воробей оцінив дебютанта команди Івана Калюжного

Колишній нападник донецького «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловив думку щодо дій новачка національної команди Івана Калюжного у своїх перших іграх за збірну проти Грузії (1:0) та Чехії (1:1), а також оцінив дії півзахисту «синьо-жовтих» загалом.

- А що скажете з приводу гри Івана Калюжного?

- Калюжному і так після цих двох поєдинків дифірамби наспівали. Я не хочу лестити, але якби таких, як Калюжний, які тільки розпочали свій шлях у збірній і їм дали шанс, ще три-чотири футболісти додати до команди, а може, й до основи! Я думаю, що в матчі з чехами вони це поле просто б переорали. Так, у нього немає такої майстерності, як у Мудрика чи Шапаренка. Але Калюжний свою справу робить. Він робить те, що він уміє. І в матчі з чехами, вийшовши на заміну на 64 хвилині, він нічого не зіпсував, а, навпаки, десь допоміг додати збірній. Він перебував там, де йому потрібно було перебувати. Десь правильно ногу підставив, десь боротьбу виграв. Його спортивну злість навіть по телевізору було видно. Припустимо, яскравий приклад, як він у підкаті видряпав м'яч. Усі, як Калюжний на ці два поєдинки, мають бути заряджені на матчі збірної. Якби такі футболісти були в нас на полі, ми б явно виграли в чехів у цій зустрічі, а також у перших двох турах. Калюжний своїм шансом скористався. Він молодець! У цих двох іграх він себе добре проявив.

- Із Дженнаро Гаттузо навіть його фанати порівнювали на плакатах на стадіоні! Виходить, Калюжний - це український Гаттузо?

- Рано його ще порівнювати з Гаттузо (сміється). Але команді такі гравці потрібні. Такі футболісти, які виходять на поле і лякають суперників. А то ми якось без емоцій грали. Ось навіть ті ж Мудрик і Довбик забили по голу! Потрібно радіти забитим м'ячам, потрібно якось проявляти ці емоції. Ось Довбик забив, ну хоч би побіг кудись. Хоч би порадів голу! А він став і стоїть. Ви повинні заряджати себе, партнерів по команді та глядачів. Ви подивіться, як раділи чехи. Чеський футболіст Черв, коли забив, я подумав, що він на трибуну вибіжить. Чех до такої міри радів. Ось так треба і нам емоції проявляти. Це потрібні емоції! Це збірна України, це обличчя нації! Ми повинні бути якимись агресивними і заведеними на ігри.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 жовтня 2024, 06:23 5

Збірні Німеччини та Іспанії достроково вийшли до чвертьфіналу

Коментарі