Сербія U-21 – Україна U-21. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2025

Команда Унаї Мельгоси завершує свої виступи у кваліфікації континентальної першості

У вівторок, 15 жовтня, відбудеться матч кваліфікаційного турніру Євро-2025 (U-21) між молодіжними збірними Сербії та України. Поєдинок пройде в місті Стара Пазова, на полі спортивного центру Футбольного союзу Сербії. Початок - о 21:30 за київським часом.

Сербія U-21

Молодіжна збірна Сербії в турнірній таблиці відбіркової групи F посідає 3-тє місце, маючи 13 очок після 9 ігор. На рахунку балканців 4 перемоги за 4 поразок, одна гра завершилася внічию, м'ячі 12-18.

Шанси як на перемогу в групі, так і на підсумкове друге місце стали рівними у балканців нулю ще десь на екваторі турнірної дистанції. Не дивно, що перед початком заключного відрізка євровідбору, який стартував із настанням календарної осені, у збірній Сербії U-21 відбулася, образно кажучи, зміна покоління. Склад команди, що виступає в поточній кваліфікації Євро-2025 (U-21), значно оновився.

Першою грою нового колективу стала зустріч зі збірною України U-21. У ній «синьо-жовті» здобули перемогу з рахунком 2:1, але по ходу матчу були змушені відіграватися. А ось у наступному поєдинку проти команди Азербайджану U-21 на виїзді серби здобули перемогу - 2:0.

Думається, не зайвим буде зауважити, що у весняній частині нинішнього відбору команда Сербії U-21 у старому складі зіграла на виїзді внічию 1:1 зі збірною Люксембургу U-21 та програла вдома команді Північної Ірландії U-21 з рахунком 1:2.

Виходячи з того, що турнірної мети у балканців уже немає, а робота йде на перспективу, можна припустити, що проти української збірної зміни в їхньому складі будуть мінімальні порівняно з останніми іграми - проти азербайджанців, наприклад. Хоча можлива і зворотна ситуація, але вона малоймовірна, тому що команда України U-21 в її нинішньому статусі є сильним подразником, і на її тлі можна перевірити найкращі кадри, які є в колективі.

Україна U-21

Молодіжна збірна України U-21 за тур до завершення кваліфікаційної дистанції є лідером групи F. Вона провела дев'ять матчів, у яких здобула вісім перемог і програла лише один раз за загальної різниці м'ячів 20-6.

11 жовтня підопічні Унаї Мельгоси в Борнмуті провели матч із ровесниками з команди Англії та програли - 1:2. Поступилися «синьо-жовті» в матчі з драматичним для них фіналом, оскільки камбек британці почали на 88-й хвилині, а переможний гол забили в компенсований час поєдинку.

До зустрічі з Англією U-21 турнірна ситуація, в якій перебували українці, була досить-таки позитивною для них. Вони мали фору в 5 очок перед англійцями. Зараз, після поразки, розрив між командами становить уже 2 пункти. Виходячи з цього, нічия у грі з Сербією U-21 не дозволить українцям посісти перше місце, якщо Англія U-21 у паралельному матчі обіграє Азербайджан U-21 (у протилежне, будемо відверті, мало хто вірить). Якщо Україна U-21 та Англія U-21 наберуть однакову кількість очок, то молоді британці випередять українців за рахунок кращих додаткових показників. Тож - українцям у матчі з сербами треба тільки перемагати, щоб посісти підсумкове 1-ше місце.

На жаль, гру проти англійців не зміг через пошкодження дограти фланговий захисник Ілля Крупський. У перерві матчу його замінив Максим Брагару. Імовірно, саме гравець «Динамо» розпочне у старті зустріч із сербами. Щодо інших можливих перестановок у складі збірної України U-21, то виключити їх не можна, виходячи з тактичного плану команди на майбутній матч. Благо, у Мельгоси є достатній вибір виконавців під різні цілі. Головним же завданням українців має бути перемога і тільки вона. Три очки, завойовані в Стара Пазові, стануть відмінним фінальним акордом історичного виступу молодіжної збірної України у відборі Євро-2025 (U-21).

Статистика зустрічей

Перша зустріч збірних Сербії U-21 та України U-21 у нинішній кваліфікації чемпіонату Європи 2025 відбулася 6 вересня цього року.

Гра, яка пройшла в Ризі (Латвія), завершилася перемогою «синьо-жовтих» із рахунком 2:1.

Уже на 7-й хвилині поєдинку українці пропустили гол і були змушені відіграватися. На 34-й хвилині Назар Волошин із передачі Арсена Батагова паритет відновив, а на 58-й хвилині Єгор Ярмолюк влучним ударом з 11-метрової позначки приніс Україні вольову перемогу.

Прогноз на протистояння

Експерти вважають фаворитом матчу команду України U-21. Її шанси на перемогу не набагато вищі, ніж у Сербії U-21, і не в останню чергу через те, що для балканців це буде домашня гра. Фактор рідних стін важливий та іноді є визначальним. Утім, нам відомо, що підопічні Унаї Мельгоси, по суті, практично постійно грають на виїзді та досягають хороших результатів. Здається, має бути і цього разу позитивний результат. Якщо обійдеться без неприємностей для українців на старті, то вони повинні будуть до останнього грати тільки на перемогу.

Орієнтовні склади:

Сербія U-21: Калічанін - Джурджевич, Серафимович, Ілич, Константинов, Джодич, Слівич, Мілічич, Міятович, Величкович, Мілошевич.

Україна U-21: Нещерет - Брагару, Михавко, Мельниченко, Вівчаренко, Ярмолюк, Очеретько, Федор, Хлань, Волошин, Краснопір.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 жовтня 2024, 20:56 0

Поєдинок відбудеться 14 жовтня о 21:45 за Києвом