Україна з Грузією підтвердила важливу тезу Лобановського. Що вдалося?

Сергій Ковалець – про перемогу підопічних Сергія Реброва

Відомий український тренер Сергій Ковалець в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua поділився думкою про переможну гру збірної України з командою Грузії (1:0) у матчі Ліги націй:

«Пам'ятається, ще Валерій Лобановський говорив, що має бути баланс між захистом і атакою. Багато про це в пресі писалося: якщо ти програєш боротьбу і підбирання, то виграти матч або хоча б зіграти внічию немає шансів. І ми багато говорили про те, що в «Динамо», «Шахтаря» і збірної України з цим є проблема. Аналізуючи поєдинки українських клубів у єврокубках, я якось сказав, що в чемпіонаті України є тільки один гравець півзахисту, який відбирає м'яч - це Іван Калюжний.

У матчі з Грузією, який наша збірна виграла, якраз цей баланс між захистом і атакою був. В епізоді, який передував взяттю воріт грузинів, був колективний відбір м'яча в зоні атаки. У завершальній фазі це зробив Судаков, від якого м'яч потрапив до Мудрика і той став автором голу. Це те, про що не раз говорилося: якщо ти втратив м'яч, одразу ж потрібно вступати у відбір. У цьому компоненті мені сподобалася гра нашої збірної. І на мою думку, Левом матчу є дебютант національної збірної Калюжний. Те, скільки відборів і перехоплень він зробив, заслуговує на нагороду. Як казав той же Лобановський уже в наш час, потрібно шукати боротьбу. Якщо в тебе не йде гра, то всі гравці повинні це робити. Вони повинні боротися, підбирати, наздоганяти, випереджати. Іноді дивишся гру найкращих збірних із провідних футбольних країн - таких, скажімо, як Італія, Німеччина, то усвідомлюєш: для того, щоб вигравати матчі, все з вищезгаданого необхідно робити. Причому, не окремим гравцям, а кожному без винятку футболісту», - заявив Ковалець.

Раніше Ковалець висловив думку про перспективи української національної команди в Лізі націй після перемоги над Грузією.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 жовтня 2024, 15:36 9

WhoScored оцінив гру Максима Таловєрова

Коментарі