Перемога над лідером групи. Збірна України обіграла Грузію

Команда Сергія Реброва здобула мінімальну вікторію

Сергій Ребров все ж здивував своїм вибором стартового складу на цю гру. Калюжного на позиції опорника, мабуть, не чекав ніхто. Як і Матвієнка зліва в захисті, Таловєрова в центрі оборони чи Гуцуляка на фланзі атаки.

На старті гри обидві команди обмінялися небезпечними штрафними, які заробили головні зірки обох команд - Хвічу та Довбика збивали біля штрафних на небезпечній відстані. Якщо Хвіча майже відразу пробив над воротами досить високо, то українцям довелося перед виконанням довго чекати - на стадіоні в Познані зникло світло на половині арени й арбітр зупинив гру. Ледь не десять хвилин вирішувалося це питання, арбітр навіть показав йти в роздягальню, але команди не дійшли, світло з'явилося і гра продовжилася. І аж тоді після штрафного, який навісив Мудрик, Таловєров підрізав головою. Вийшло набагато вище.

До цього був непоганий удар Судакова справа, який обробив м'яч після прострілу Гуцуляка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього гра заспокоїлася в плані гольових моментів. Не було загострень в атаці, але українці здивували тим, що йшли у високий пресинг і часто відбирали м'яч далеко попереду, що явно не відповідало планам грузинів.

І така тактика дала плоди. Мудрик погано віддав на Судакова, суперник перехопив, але на поганому газоні нормально не втримав м'яч, внаслідок чого той же Судаков відпасував вперед, Мудрик пройшов трьох, після чого з центральної зони перед штрафним сильно і точно пробив у лівий нижній кут, відкривши рахунок.

Грузини спробували відповісти закиданнями, але Трубін та захисники впевнено забирали і виносили все, що летіло до них. А якщо ж доходило до удару, то або в руки Трубіну, або набагато вище - це Кварацхелія стягнув на себе суперників і відкинув назад на Кочорашвілі, який крутив у дальню дев'ятку занадто невдало.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший тайм вийшов, якщо порівнювати інші перші половини за Реброва, набагато кращим. Принаймні, спати не хотілося і погані слова на адресу футболістів на язик не просилися, дорікнути «синьо-жовтим» не було чим, не випадав ніхто.

Другий тайм став ніби продовженням першого. Судаков класно розігнав контратаку, але Мудрик та Довбик все ж не зуміли акцентовано пробити.

Чи не вперше за гру помилилися наші центральні захисники, але обійшлося - Таловєров не дістав м'яч у боротьбі з Мікаутадзе, неправильно вибравши позицію, Забарний дав себе розхитати, але в підсумку удар вийшов у сітку не з того боку, з якого хотілося гостям. У відповідь Мудрик бив з лінії штрафного і Мамардашвілі відверто врятував Сакартвело.

Після години гри українці трохи втомилися високо пресингувати і відійшли назад, сподіваючись на контратаки. Ставка майже спрацювала, але і Довбик попереду, і Яремчук, який його замінив, акцентовано не могли зачепитися за м'яч.

Getty Images/Global Images Ukraine

Час потрохи спливав. Наприкінці матчу відбулося величезне розчарування, оскільки грузини зуміли зрівняти рахунок, проте ненадовго - як показав повтор, перед цим офсайд був у гостей, тому результативний удар Давіташвілі справедливо не був зарахований.

Арбітр додав чотири хвилини, грузини тиснули, але українці впевнено відбилися і з третьої спроби все ж здобули перемогу у цьому розіграші Ліги націй. Новачки непогано себе показали, особливо Калюжний. І загалом - не було сьогодні такої безвиході та відверто поганої гри, як проти Албанії та Чехії.

Тепер треба буде взяти реванш 14 жовтня у матчі проти Чехії.

Ліга націй. Група В1. 3-й тур.

Україна - Грузія - 1:0

Гол: Мудрик (35)

Попередження: Матвієнко (29), Калюжний (45+5), Конопля (76) - Кашия (11), Двалі (39), Кочорашвілі (63), Шенгелія (69)

Україна: Трубін, Матвієнко, Таловєров, Забарний, Конопля, Калюжний (Криськів, 91), Мудрик (Назаренко, 86), Шапаренко, Судаков (Сваток, 91), Гуцуляк (Зубков, 75), Довбик (Яремчук, 75)

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Двалі, Кашия, Лочошвілі (Шенгелія, 60), Кочорашвілі (Давіташвілі, 71), Чакветадзе, Гвелесіані (Зівзівадзе, 82), Кітеїшвілі, Кварацхелія, Мікаутадзе

Арбітр: Юліан Вайнбергер (Австрія)

Стадіон «Познань» (Познань, Польща)

УКРАЇНА - ГРУЗІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 жовтня 2024, 00:26 0

Дивіться найцікавіші моменти матчу синьо-жовтих

Коментарі