Українець Кісілюк з партнерами обіграв Барком-Кажани у польській Плюс Лізі

Львів'яни програли вже п'ятий матч поспіль і ще не набрали жодного очка у новому сезоні

Сьогодні завершується 5-й тур чоловічого чемпіонату Польщі з волейболу у Плюс Лізі. У Катовице місцевий клуб приймав єдиного іноземного представника в турнірі український «Барком-Кажани» зі Львова. Цікаво, що до цього поєдинку обидві команди ще не мали набраних очок, причому «ГКС Катовіце» вже встиг зіграти 5 матчів, а львів'яни - 4.

Стартовий склад «Баркома-Кажани» був звичним для цього сезону - зв'язуючий Денніс Петровс, діагональний Василь Тупчий, центральні блокуючі Владислав Щуров та Руне Фастеланд, догравальники Ілля Ковальов та Мярт Таммеару, ліберо Ярослав Пампушко. У господарів із перших хвилин на майданчику з'явився гравець національної збірної України Євген Кісілюк.

Перший сет пройшов за переваги місцевих волейболістів. Вони ближче до середини партії створили для себе комфортний відрив 8:5, 14:9, а потім збільшили перевагу до шести очок 17:11 і навіть до восьми - 22:14. В підсумку сет завершився з рахунком 25:18.
Другу партію підопічні Угіса Крастіньша провели значно краще. Тепер вони з перших розіграшів пішли вперед від суперників. І хоча відрив був невеликий, від двох до чотирьох очок, львів'яни постійно утримували його і довели партію до переможного результату 21:25.

А ось третій сет вийшов копією першого. З тією лише різницею, що тут перевага господарів була ще більшою 25:15. Залишалася надія на те, що «Барком-Кажани» візьме хоча б четверту партію і таким чином набере своє перше очко у турнірі. Але, на жаль, ведучи у рахунку 13:16 та 15:17, українська команда дозволила суперникам спершу наздогнати себе 18:18, після чого поляки пішли вперед і вже не віддали перемогу 25:22.

Львівський клуб грав у такому складі: Денніс Петровс (набрав 2 очки), Ілля Ковальов (5), Владислав Щуров (7), Василь Тупчий (21), Мярт Таммеару (9), Руне Фастеланд (5), Ярослав Пампушко (ліберо) - стартовий. На заміну виходили Андрій Рогожин (0), Лоренцо Попе (0), Сантері Вялімаа (0), Тимур Цмокало (0), Олег Шевченко (1).

Євген Кісілюк відіграв дві партії і набрав у них 8 очок.

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
5 тур. 7 жовтня. Катовіце (Польща)
«ГКС Катовіце» (Катовіце, Польща) - «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

3:1 (25:18, 21:25, 25:15, 25:22)

На даний момент «Барком-Кажани» замикає турнірну таблицю Плюс Ліги і залишається єдиною командою із 16 учасників, яка не набрала жодного очка.

В 6-му турі 12 жовтня львів'яни у місті Тарнув прийматимуть варшавський «Проєкт», за який виступає ще один гравець національної збірної України Юрій Семенюк.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 07:40 2

Луїджі Ферраджоло залишився незадоволеним грою римлян у грі проти Монци у 7-му турі Серії А