Рекорд Полісся, розгром від Шахтаря з покером Судакова, Динамо – лідер

Найцікавіші події дев'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Колишня та нинішня команди Владислава Лупашка - «Інгулець» та «Карпати» - зіграли внічию. «Верес» здобув вольову перемогу над «Зорею»: першу домашню вікторію цього сезону. Продовжують йти без поразок «Полісся» та «Олександрія». «Шахтар» розбив ЛНЗ. У центральному поєдинку туру «Динамо» здолало «Кривбас».

Джокер туру

Нападнику «Чорноморця» Шевцову знадобилося лише дві хвилини, щоб відзначитись після виходу на заміну. На 85-й хвилині Ілля вийшов на поле (замість Габелка), а на 87-й забив переможний (та єдиний) м'яч у ворота «Оболоні». Для 24-річного форварда це дебютний гол за «Чорноморець». У дебютній грі.

ФК Чорноморець. Ілля Шевцов

Лупашко туру

Минулого сезону Владислав Лупашко очолював «Інгулець». Під керівництвом цього молодого тренера «козаки» виграли першість першої ліги й здобули путівку до УПЛ. На фінішній стрічці минулого чемпіонату «Інгулець» обійшов «Карпати», обігравши ще одну команду, що підвищилася в класі, в очній зустрічі. У новому сезоні Лупашко очолив «Карпати». І у матчі проти своєї колишньої команди дуже хотів перемогти. Але не переміг: суха нічия.

Пенальті туру

За вісім хвилин до кінця основного часу матчу «Карпати» - «Інгулець» господарі отримали чудовий шанс нарешті повести в рахунку. Гості сфолили на Бруніньйо, і суддя вказав на «позначку». Однак Невес не зумів реалізувати пенальті: чудово зіграв голкіпер «козаків» Паламарчук.

Краватки туру

У день матчу проти «Вереса» головному тренеру «Зорі» Младену Бартуловичу виповнилося 38 років. Його підопічні намагалися зробити подарунок у вигляді перемоги, але вдалося подарувати лише краватку. Луганці першими відкрили рахунок у грі, але потім пропустили двічі.

Також краваткою обмежилися гравці «Ворскли», які не зуміли порадувати свого наставника Сергія Долганського, який святкував у день матчу з «Поліссям» 50-річний ювілей.

Розв'язка туру

Все найцікавіше і все головне у матчі «Олександрія» - «Рух» сталося на останніх хвилинах зустрічі. Спочатку відзначились господарі. Філіпов скористався помилкою Ледвія і забив, як здавалося, переможний гол. Але гості кинулися відіграватись. І відігралися. На шостій доданій хвилині. Кампуш наступив на ногу Краснопіру, і арбітр призначив пенальті. Сам постраждалий його й реалізував.

Обурення туру

Після фінального свистка у матчі «Олександрія» - «Рух» головний тренер олександрійців Руслан Ротань висловив своє обурення щодо призначення пенальті у ворота його команди: «Думаю, таких пенальті можна ставити вісім за гру. У цьому ж матчі можна було ставити у ворота «Руха». Але не хочу це коментувати, гадаю, нам не потрібен скандал».

Страждання туру

Ще одна непоказна гра у виконанні «Колоса». І «Лівого берега». Суперники завершили очну дуель нульовою нічиєю. Після гри головний тренер гостей Віталій Первак не став ходити навкруги, а зізнався, що його команда не стільки грала, скільки страждала. Його колега Олександр Поздєєв став ходити навкруги. Мовляв, його команду підвела нереалізація.

Гол туру

Розкішний гол у ворота «Ворскли» забив захисник «Полісся» Смоляков. На 71-й хвилині матчу господарі поля отримали право на кутовий. М'яч був вибитий полтавцями зі штрафного майданчика подалі, але на підборі першим виявився Смоляков. Він під кутом завдав сильного і точного удару - м'яч залетів прямо в дальню дев'ятку. Врятувати свою команду у Ісенка не було можливості.

Рекорд туру

У поєдинку проти «Ворскли» «Полісся» продовжило одразу дві свої рекордні серії: безпрограшну та забивну. Обидві налічують по 13 матчів.

Розгром туру

Після ляпасу від «Аталанти» у Лізі чемпіонів і на тлі чуток про можливу відставку головного тренера донеччан Пушича на черговий поєдинок внутрішнього календаря «гірники» вийшли надмотивованими. І розбили міцний ЛНЗ із непристойним рахунком 5:1. Однак, незважаючи на велику і впевнену перемогу, вище за четверте місце «Шахтарю» піднятися не вдалося.

Герой туру

ФК Шахтар. Георгій Судаков

Чотири забиті м'ячі та одна результативна передача - таким виявився «улов» півзахисника «Шахтаря» Судакова у матчі проти ЛНЗ. Свій покер Георгій оформив лише за 57 хвилин. Востаннє один гравець забивав чотири голи в одному матчі УПЛ досить давно - у 2017-му. Тоді в поєдинку «Олександрія» - «Волинь» покер спорудив нападник олександрійців Куліш.

Формальність туру

Після того, як рахунок у грі «Шахтаря» та ЛНЗ став непристойним (5:0), черкасці здобули право на пенальті. Проте з ударом Нонікашвілі кіпер «гірників» Різник упорався. Але, як виявилося, у тому епізоді Дмитро трохи змістився за лінію воріт. Арбітр призначив повторний удар. З другого разу Нонікашвілі пенальті реалізував.

Матч туру

На стадіоні «Динамо» зустрілися віце-чемпіон та бронзовий призер минулої першості - «Динамо» приймало «Кривбас». Матч вийшов бойовим та цікавим. У разі перемоги команда Олександра Шовковського отримувала шанс одноосібно очолити турнірну таблицю. І цим шансом «біло-сині» скористалися сповна. Вже у дебюті зустрічі відзначився Рубчинський. Далі Буяльський чітко реалізував пенальті. Але наприкінці першого тайму гості скоротили розрив у рахунку завдяки самострілу Михавка. В другому таймі команди зберегли статус-кво.

Автогол туру

Минулого туру захисник «Динамо» Михавко відзначився дебютним м'ячем за першу команду «біло-синіх». Нинішнього туру Тарас пішов ще далі: на його рахунку автогол. Центрбек динамівців зіграв за суперника на останніх секундах першого тайму матчу проти «Кривбаса».

Символічна збірна туру

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 11:48 7

В українського вінгера – ушкодження чотириголового мʼяза стегна

Коментарі