ПУШИЧ: «Судаков має бути вдячний партнерам за цей перформанс»

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу проти ЛНЗ

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу проти ЛНЗ Черкаси (5:1) у 9-му турі УПЛ:

- Чому такий контраст між виступами в УПЛ та єврокубках? Сьогодні у вашої команди була й динаміка, й моменти, й агресія - усе те, чого не вистачало в Лізі чемпіонів? Що заважає?

- Добрий вечір. Перш за все, хотів би сказати, що сьогодні моя команда відіграла на просто фантастичному рівні: я дуже задоволений тим, як ми будували гру в цілому і як реагували на події на полі. І тому я можу лише похвалити своїх гравців. Щодо вашого запитання, то я змушений сказати, що воно не надто розумне. Адже якщо ви ставите в один ряд національні змагання та єврокубкові, то ви не дуже добре розбираєтесь у футболі. Вибачте, але це некоректне запитання.

- Попереду міжнародна пауза, тож як ви плануєте нею скористатися? Скільки часу дасте гравцям на відпочинок та чи є у планах товариські матчі?

- Наші плани не відрізнятимуться від звичного розкладу під час подібних пауз. Звісно, гравці, які отримали виклик до своїх збірних, проведуть цей час, виступаючи за свої національні команди. А що стосується футболістів, яких не викликано, то вони матимуть час, аби трохи відпочити - й фізично, й ментально. Адже в нас дуже напружений календар, велика кількість матчів, усім нам необхідно трошки відпочити, аби підійти із повним зарядом сил до нових викликів, які чекають на нас попереду.

- За перші 12 хвилин другого тайму ваша команда забила три голи. Які слова ви підібрали в перерві, щоб так мотивувати своїх гравців?

- Я сказав гравцям, що, якщо ми відзначимося сьогодні пʼятьма забитими мʼячами, отримаємо вихідний. Але, звичайно ж, це жарт. Щодо реально сказаних слів, то я разом з командою розбирав епізоди першого тайму і звернув увагу на ті нюанси, які ми могли б покращити, на моменти, якими могли б скористатися, щоб змінити малюнок гри в другому таймі на нашу користь. І, як ви могли помітити, наші напрацювання мали ефект - ми змогли забити тричі на початку другого тайму. І в цілому, як я вже наголошував, моя команда сьогодні провела фантастичний поєдинок, чим я дуже задоволений.

- У «Шахтаря» 14 забитих мʼячів та 3 пропущені у 3 домашніх матчах УПЛ - команда надрезультативна в чемпіонаті. Але, як уже мій колега відзначав, у Лігу чемпіонів не вдається це перенести. Усе ж таки, чи зможете ви після цієї паузи збірних перенести таку гру з чемпіонату в матчі на євроарені?

- Я вже відповідав на це вашому колезі й повторю це для вас. Не дуже коректно, на мою думку, порівнювати зовсім протилежний рівень змагань у національних турнірах та Лізі чемпіонів. Безумовно, наша Премʼєр-ліга є сильною та конкурентною, але порівнювати її з рівнем Ліги чемпіонів є недоцільним заняттям. Це просто земля та небо. І я хочу вас попросити мати трохи більше поваги до футболістів та всіх українських клубів, які представляють країну на євроарені. Що стосується логістичних запитань та загалом усього, що повʼязано з такими іграми, то щоразу ми змушені долати якийсь просто немислимий шлях. Це вже стало цілком нормальним та звичним явищем для нас, в Україні, але коли я спілкуюся зі своїми колегами за кордоном, то вони взагалі не вірять, що можуть бути такі умови і що нам доводиться щоразу стикатися із подібними питаннями логістики під час подорожей на матчі.

Я також спілкувався з вашими колегами в Нідерландах і відстоював добре імʼя команди, хвалив своїх гравців за ту витримку та за те ставлення до футболу, що вони демонструють попри всі складні умови. І, звісно, я розумію ваші запитання та спроби прокласти паралель між цими двома турнірами, але я ще раз прошу виявляти більше поваги до гравців - не так до мене, скільки до моїх гравців. Вони заслуговують на повагу за своє старання. І можу вас запевнити: ми робимо все, що в наших силах, і навіть більше того, що є в нашому внутрішньому резерві. І якщо ви хочете, то я можу взяти вас із собою у подорож: ви подолаєте шлях з України до Німеччини і потім повернетеся аналогічним маршрутом, а після цього я попрошу вас відбігати 90 хвилин на полі. Я не знаю, чи ви зможете витримати таку динаміку й стилістику. Ще раз можу вас запевнити, що ми викладаємося повністю і що мої гравці заслуговують на повагу. Тому я знову прошу вас всіх виявляти більше поваги до футболістів.

- Сьогодні, напевно, найбільше бажання виявив Судаков, раз забив чотири голи. Його покер взагалі став лише 12-м в УПЛ і першим за 7 років у чемпіонаті України. Тож як ви оціните його гру?

- Я думаю, він зіграв добре цього вечора. Як я вже казав раніше, усі заслуги - командні та індивідуальні - є результатом роботи всього колективу. І сьогодні ми були неймовірними як команда. Тому Судаков повинен бути вдячний своїм партнерам за цей неймовірний перформанс, що йому вдалося продемонструвати і стати найкращим гравцем матчу.

А якщо говорити безпосередньо про нього, то Судаков - просто фантастичний футболіст, як вам усім відомо, він неймовірна людина та дуже приємний хлопець. Тому я дуже радий за його сьогоднішній перформанс і впевнений, що в розташування національної збірної він вирушить в чудовому настрої та зуміє також бути корисним національній команді України. Але сьогодні він справді був чудовим.

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 20:57 13

6 жовтня римляни зіграли внічию з Монцою (1:1) у 7-му турі чемпіонату Італії

Коментарі