Очолили турнірну таблицю. Динамо у Києві переграло Кривбас

Поганий другий тайм не завадив команді Шовковського набрати три очки

В четвер «Динамо» грало в Лізі Європи, а тепер повернулося до виступів у національному чемпіонаті матчем проти «Кривбаса».

Олександр Шовковський суттєво перекроїв склад. На лівому фланзі грав Вівчаренко, опорну зону склали Рубчинський та Михайленко, під форвардом, яким став Герреро, грав Буяльський.

Гру «Динамо» розпочало, швидко забравши м'яч під свій контроль. І це дало свої плоди. Вже на п'ятій хвилині після флангової подачі Герреро скинув назад під удар Рубчинському. Перший удар Валентина заблокував Бандейра, зате ніхто не перешкодив динамівцю пробити вдруге. Вийшло точно, внаслідок чого рахунок було відкрито а Рубчинський відзначився в другому матчі чемпіонату поспіль.

Гра киянам вдавалася легко, здавалося, що наступні голи - це питання часу. Герреро ще шукає способи взаємодії з партнерами, але клас в панамця явно є, що дозволяє сподіватися на покращення якості атакуючої ланки киян в майбутньому. Удар Герреро здалека обвідним ударом в праву дев'ятку міг стати окрасою туру, але цьому завадив Кліщук, який здійснив суперсейв.

Проте вже незадовго кияни подвоїли свою перевагу. Після трьох кутових поспіль Кузик далеко виставив руку і в неї влучив м'яч. Арбітр послухав підказку відеоасистента, подивився повтор і призначив пенальті - так, фол чисто формальний і не впливав на епізод, але за правилами це був одинадцятиметровий. Буяльський чітко пробив під праву штангу, Кліщук дістав, але не відбив - 2:0.

Якщо раніше пахло голом, то тепер запахло розгромом. Комбінації в «Динамо» проходили легкі й невимушені, проте не вистачало останнього пасу чи удару. Проте, знову ж таки, ці комбінації плели в тому числі новачки Рубчинський, Брагару та Герреро разом з досвідченішими партнерами, тому відчувався потенціал, хай м'яч і не потрапляв у сітку.

А от «Кривбас» виглядав непереконливим, проте несподівано забив. Нескладну подачу з лівого флангу зі штрафного Михавко зрізав у свої ворота, скоротивши розрив до мінімуму.

Після перерви «Кривбас» отримав шанс зрівняти рахунок, оскільки з господарями ніби щось сталося. Легкість і швидкість зникли і ми побачили «Динамо» зразка Ліги Європи - з гирями на ногах, без іскри в очах.

Якби Даніель Соса був спритнішим, він цілком міг би принести своїй команді нічию, але не склалося. Взагалі, другий тайм запам'ятався хіба замінами, жовтими картками і міні-сутичками, хоч і не було відвертих грубощів. Проте рахунок не змінився, та й передумов для цього не було. Свіжі гравці ніяк не принесли свіжості на поле.

Все ж вигоду від такого стану речей отримало «Динамо», як здобуло три очки і вийшло на чисте перше місце в таблиці, де й перебуватиме під час паузи на матчі національних збірних. А «Кривбас» ще має довго розбиратися, що робити, щоб повернути минулорічну форму.

Фото УПЛ

Наші оцінки:

Заміни Динамо: Кабаєв - 5,0, Шапаренко - 5,0, Андрієвський, Волошин, Брагару - без оцінок.

Заміни Кривбаса: Аморозо - 5,5, По - 5,0, Іліч - 5,5, Каменський - без оцінки

Українська Прем'єр-ліга. 9 тур

«Динамо» - «Кривбас» - 2:1

Голи: Рубчинський, 5, Буяльський, 25, пен - Михавко, 45+2, аг

Попередження: Ярмоленко, 53, Андрієвський, 85 - По, 47, Бізімана, 63, Іліч, 90+4

«Динамо»: Бущан - Тимчик, Михавко, Попов, Вівчаренко - Михайленко, Рубчинський (Андрієвський, 79) - Ярмоленко (Кабаєв, 62), Буяльський (Шапаренко, 62), Брагару (Волошин, 79) - Герреро (Ванат, 87)

«Кривбас»: Кліщук - Бандейра, Романчук, Драмбаєв, Кузик - Вакулко, Бізімана (Іліч, 68) - Задерака, Луньов (Аморозо, 31), Микитишин (По, 46, Каменський, 78)) - Соса

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

ДИНАМО - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 06 жовтня 2024, 18:23 18

Дивіться відеоогляд матчу за третє місце чемпіонату світу 2024 року з футзалу

Коментарі