ФОТО. Чемпіонка світу очолила комітет УАФ. Хто вона?

Анастасія Кліпаченко стала головою Комітету розвитку жіночого футболу УАФ

Майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка світу та гравець жіночої збірної України з футзалу та з пляжного футболу Анастасія Кліпаченко очолила Комітет розвитку жіночого та дівочого футболу Української асоціації футболу.

Це рішення відкриває нову сторінку в розвитку жіночого футболу в Україні. Анастасія має багатий спортивний досвід і значні досягнення у футзалі та пляжному футболі. Протягом своєї кар'єри вона здобула численні титули, зокрема шість разів перемагала в чемпіонаті України з футзалу, а також ставала чемпіонкою світу з пляжного футболу. Також три сезони провела в жіночому футболі України, коли була студенткою. Її виступи за національну збірну України з футзалу принесли їй бронзову нагороду чемпіонату Європи.

У новій ролі Анастасія зосередиться на реформуванні та розвитку системи жіночого футболу, зокрема на вдосконаленні підготовки молодих спортсменок. Її стратегія передбачає інтеграцію сучасних підходів у тренувальний процес дитячих шкіл, клубів та збірних, акцент на розвитку особистості футболісток та побудову фундаменту для майбутніх поколінь дівчат у спорті.

Анастасія Кліпаченко: «Я вдячна керівництву за довіру та щаслива бути в новій потужній команді Андрія Шевченка. Моя головна мета - впроваджувати сучасні зміни та сприяти цілісному розвитку футболісток як особистостей поза майданчиком, у житті. Це робота заради майбутніх поколінь жінок у футболі в Україні та за її межами. Як спортсменка, яка виросла в самому серці жіночого футболу, я розумію ті виклики, з якими стикається кожна футболістка. І прагну, щоб кожна з них відчувала себе важливою і знала, що про неї піклуються в країні».

Анастасія є не лише висококваліфікованою спортсменкою, а й досвідченим тренером. Вона має досвід тренування як дітей, так і професіональних команд, а також є співзасновницею жіночого спортивного руху «Шлях чемпіонки», що займається підтримкою професіональних спортсменок України.

Її призначення є важливим кроком у розвитку жіночого футболу. Нова голова комітету має на меті створити умови для того, щоб українські футболістки могли реалізовувати свій потенціал на найвищому рівні.

Із 1 жовтня 2024 року Анастасія Кліпаченко офіційно розпочала роботу на новій посаді.

Анастасія Кліпаченко - майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка світу з пляжного футболу, гравчиня жіночої збірної України з пляжного футболу та ексфутзалістка. Дата народження: 24 серпня 1992 року. Місце народження: м. Гребінка, Полтавська обл., Україна.

Спортивні досягнення

Тренерська кар'єра

Громадська діяльність

Нагороди

Освіта

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 16:46 26

Відійшов у вічність колишній футболіст та екстренер Анатолій Коньков

Коментарі