Без очок і забитих голів. Динамо у гостьовому матчі поступилося Хоффенхайму

Дубль Гложека приніс перемогу німецькій команді

На другу гру Ліги Європи (нагадаємо, першу «Динамо» програло 0:3 римському «Лаціо») головний тренер киян випустив склад, в якому знайшлося місце двом опорникам. Наявінсть Бражка та Михайленка свідчила, що кияни перш за все збираються не пропускати і укріплюють центральну вісь, яку підсилив і центрбек Попов (нагадаємо, саме з центральної зони перед воротами прийшли всі три голи в матчі з римлянами).

Старт гри ознаменувався високим пресингом «Хоффенхайма». Це часто призводило до втрати м'яча Бущаном та захисниками в своєму штрафному. І якщо втрати Бущана обмежувалися невдалими виносами в аут, то польові гравці помилялися серйозніше. Виноси в аут теж були, але й були подарунки суперникам, і наше щастя, що вони все не використовували. Наприклад, Михайленко був би антигероєм початку гри, оскільки подарував м'яч перед своїм штрафним опоненту, в карній зоні було більше футболістів німецької команди і тільки невдале виконання Крамаричем підсумкового удару в правий нижній кут не дозволило зникнути на табло одному з нулів. Варто відзначити, що Бущан вже нічого не міг зробити.

Кияни до цього теж бігали в атаки, але свій момент мали після дального удару. Бражко класно приклався метрів з 30, і кіперу німців пощастило, що він стояв там, куди полетів м'яч, якби в Бражка вийшов удар на метр лівіше чи правіше, був би шедевр і привід для радості українців.

Це сталося до моменту Крамарича, а відразу після удару Бражка рахунок був відкритий. Не так, як нам хотілося. Жандре прийняв діагональ, Дубінчак десь загубився, внаслідок чого пішов простріл в центр штрафного, Михавко махнув мимо м'яча, Попов не встиг підстрахувати, і Гложек в дотик ударом в лівий кут знову підкреслив величезні проблеми центральної зони, зробивши рахунок 1:0 на користь «Хоффенхайма».

Наступні пів тайму пройшли в спробах «динамівців» забити, але явних спроб це зробити не було. Кияни виглядали якимось втомленими, здавалося, що на ногах гирі висять. Або не вистачало атакуючих гравців, все ж давно підопічні Шовковського не грали з двома опорниками. Та й Волошин якось загубився на полі, Кабаєв був помітнішим, проте до конкретики дії свої не доводив. Не був помітний і Шапаренко, а тактика закидань на Ваната в принципі працює не тоді, коли йому доводиться боротися за верхові м'ячі.

І другий тайм почався в схожому стилі - без моментів, не надто запам'ятовуюче. І знову пропустили «динамівці» - і знову проблеми в центральній зоні. Гложек протягнув м'яч до штрафного, обігрався з Крамаричем і чітко вклав метрів з 16 у правий нижній кут.

І все стало настільки безнадійно, як в старі часи тренерів-фізруків. Економ-режим «Хоффенхайма» плюс невміння щось зробити гравців атаки «Динамо» зробили гру настільки не те, що поганою, а сірою і нудною, що мимоволі погляд почав шукати годинник, щоб побачити, скільки залишилося.

До честі Шовковського, він такою безнадією не заразився, а почав робити спроби щось змінити. Пасивного Ваната замінив Герреро, а Михайленка, який провалив матч, поміняв Піхальонок. І відразу, хай і без їхньої участі, вдалося нарешті загострити гру, коли Волошину сантиметрів не вистачило для замикання прострілу від Кабаєва.

І все, гру можна було закінчувати. нічого не відбулося на полі, що можна було б розцінити, як атакувальні спроби забити. 2:0 так і залишилося.

Вчора під час матчу «Шахтаря» я висловив думку, що, на відміну від ганебної гри донецької команди, сьогодні кияни покажуть якщо не результат, то, як мінімум, змістовну гру. Як же я помилився.

24 жовтня в третьому турі буде виїзд в «Рим» в гості до «Роми» і Довбика...

Фото УЄФА

Ліга Європи. Основний раунд. 2-й тур.

«Хоффенхайм» - «Динамо» - 2:0

Голи: Гложек (22, 60)

Попередження: Грілліч (40)

«Хоффенхайм»: Бауманн, Нсокі, Штах, Аклогума (Дракслер, 74), Прасс, Грілліч (Тохумджу, 56), Бішоф, Жандре (Кадержабек, 56), Гложек, Мерштедт (Брюн-Ларсен, 87), Крамарич (Бюльтер, 74)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Михавко, Попов, Караваєв, Шапаренко (Шепелєв, 94), Бражко (Андрієвський, 83), Михайленко (Піхальонок, 70), Волошин, Ванат (Герреро, 70), Кабаєв (Рубчинський, 83)

Арбітр: Александар Ставрев (Північна Македонія)

Стадіон «Вірсол Райн-Некар-Арена» (Зінгсхайм, Німеччина)

ХОФФЕНХАЙМ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 01:15 0

Дивіться найцікавіші моменти матчу Ліги конференцій

Коментарі