Україна – Бразилія. Прогноз і анонс на матч півфіналу ЧС з футзалу

В офіційних матчах українці зустрічалися із п'ятиразовими чемпіонами світу чотири рази

На чемпіонаті світу з футзалу в Узбекистані залишилося провести лише чотири поєдинки - два півфінали, матч за 3 місце та фінал. У першому півфіналі в середу 2 жовтня зустрінуться збірні України та Бразилії. Якщо південноамериканці за всю історію чемпіонатів світу лише одного разу у 2016 році не змогли пробитися до півфіналу, то для України це буде лише друге таке досягнення і, як мінімум, вони вже повторили свій найкращий результат.

Україна

Перед початком чемпіонату збірна України не входила до явних фаворитів турніру. Більше того, після невдалого старту та поразки від Аргентини 1:7 у першому матчі групового етапу її шанси на успішний виступ ще більше знизилися. Але, до честі підопічних Олександра Косенка, потім вони крок за кроком почали просуватися вперед до наміченої мети і ось вже зуміли потрапити до квартету найсильніших світового футзального форуму.

Особливо вразила українських вболівальників впевнена перемога нашої команди у чвертьфіналі над досить сильним та непередбачуваним суперником Венесуелою 9:4. Нагадаємо, що саме ця команда на стадії 1/8 фіналу відправила додому дворазових чемпіонів світу іспанців. І перший тайм чвертьфіналу це лише підтвердив. Програючи 1:3, венесуельці за лічені секунди зрівняли рахунок 3:3. І навіть мали нагоду вийти вперед.

Але українці чудово провели кінцівку першого тайму та початок другого, зробивши для себе гарний заділ у три м'ячі 6:3. І, мабуть, остаточно добив збірну Венесуели наш воротар Олександр Сухов, коли на 27-й хвилині здійснив сольний прохід до чужих воріт і пробив у лівий кут воріт. Відзначимо також хет-трик у цій грі Данила Абакшина. А взагалі за збірну України забивали сім різних гравців, тож супернику було складно встежити, звідки буде чергова загроза.

Дуже хотілося б вірити в те, що й у майбутньому півфіналі Олександр Косенко та його підопічні зможуть здивувати імениту збірну Бразилії і намагатимуться зіграти у тому ж ключі, що й у чвертьфінальному поєдинку.

Бразилія

Говорячи про Бразилію у футзалі, це майже те саме, що згадувати бразильців і у великому футболі. Вони є явними лідерами світового футзалу, починаючи з першого чемпіонату світу і до сьогодні. Судіть самі. На рахунку збірної Бразилії у дев'яти попередніх фінальних етапах турніру 5 золотих комплектів медалей, 1 срібло та 2 бронзи. Тобто, єдиний раз, як вже відзначалося раніше, вони не вийшли до півфіналу, програвши Ірану в серії пенальті на стадії 1/8 фіналу.

На цьому чемпіонаті в Узбекистані бразильці виграли усі п'ять матчів із загальною різницею забитих та пропущених голів 35-3. Найкращим бомбардиром команди на даний момент є Марсел, який забив 10 м'ячів. Він же завдав найбільшу кількість ударів по воротах суперників - 40.

Втім, у чвертьфіналі із командою Марокко перемога бразильцям далася нелегко. Вони лише тричі зуміли забити і пропустили у свої ворота на 34-й хвилині. Це ще раз наголошує, що з Бразилією можна грати та нав'язувати їй боротьбу. Бразильці також можуть помилятися. А якщо ще вдасться забити першими, то цілком може повторитись історія матчу 1/8 фіналу Венесуела - Іспанія.

Статистика матчів

Збірні України та Бразилії вперше зустрілися на чемпіонаті світу 1996 року, що проходив в Іспанії. У другому раунді в групі F їхній поєдинок завершився внічию 2:2. На тому турнірі бразильці втретє у своїй історії стали чемпіонами світу, а українці досягли поки що найкращого результату, посівши четверте місце. Через 8 років на Тайвані ці збірні знову грали у другому раунді чемпіонату світу у групі F. Але тоді Бразилія перемогла 6:0 і зрештою стала бронзовим призером. Цікаво, що і втретє суперники зійшлися один з одним у другому раунді чемпіонату світу вже у 2008 році, який проходив у Бразилії. У групі Е господарі майданчика виграли 5:3 і зрештою знову стали чемпіонами світу. І, нарешті, вчетверте Україна та Бразилія зустрілись на чемпіонаті світу 2016 року в Колумбії. У групі D бразильці перемогли з рахунком 3:1. Тут обидві команди вилетіли на стадії 1/8 фіналу - українці програли Аргентині 0:1, а бразильці сенсаційно поступилися Ірану у серії післяматчевих пенальті.

Прогноз на протистояння

Зрозуміло, що у цьому матчі фаворитом буде збірна Бразилії, яка нині вважається головним претендентом на титул. З іншого боку, наші хлопці мають шанс вперше у своїй історії вийти у фінал чемпіонату світу і вони напевно докладуть усіх сил, щоб реалізувати цю мрію. Тому гра може скластися по-різному, і бразильці теж можуть помилятися. Реально ставити на перемогу наших суперників, але ми спробуємо поки що скромно поставити на нічию в основний час. А там вже побачимо. Можливо, успіх повернеться обличчям до України.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
2 жовтня 2024 -
18:00
Бразилія
Нічия в основний час 7.00 Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 жовтня 2024, 00:32 1

Джей Опетая хотів би провести бій з українським боксером

Коментарі