Тур почався з несподіванки. Верес забрав очки в Шахтаря у Рівному

Команда Пушича перед матчем Ліги чемпіонів знову має проблеми в чемпіонаті

Черговий тур Української Прем'єр-ліги відкривало протистояння у Рівному між «Вересом» та «Шахтарем». Початок зустрічі довелося зрушити на 20 хвилин через масштабну повітряну тривогу в Україні. Рівняни підійшли до цього матчу в нижній частині турнірної таблиці та з шестиматчевою безвиграшною домашньою серією (3 поразки та 3 нічиї). «Шахтар» зараз проводить ігри у щільному графіку, і для тренерського штабу Маріно Пушича важлива ротація. У цьому контексті гарною новиною для «гірників» стало повернення на поле Коноплі, який відновився після травми. Потрапив у заявку своєї команди і Швед, який донедавна перебував у лазареті.

Господарі поля активно розпочали зустріч, під час проведення своїх атак намагаючись не затримувати м'яч у центрі поля. «Гірники» довгими розіграшами намагалися розтягнути насичену оборону суперників. Втім, гольових моментів біля воріт команд не виникало. Та що вже казати, якщо перший удар по воротах (зовсім не небезпечний) був завданий Невертоном на 20-й хвилині поєдинку.

Проте «помаранчево-чорні» поступово нарощували тиск на штрафний майданчик «Вереса». І відкривати рахунок міг Траоре: форвард «Шахтаря» головою замкнув навіс Невертона, пробивши поряд зі штангою. Це був найнебезпечніший момент, створений «гірниками» у першому таймі. До перерви команди не завдали жодного удару у площину воріт, тому логічно, що на 15-хвилинний відпочинок суперники вирушили з нулями на табло.

«Гірники» агресивно розпочали другу половину зустрічі та майже одразу організували шанс для взяття воріт. Після відскоку Бондаренко, який у попередніх двох матчах донецької команди в УПЛ забив чотири голи, завдавав удару по порожніх воротах, де захисник «Вереса» не пустив м'яч за лінію. Рівнянам ставало дедалі складніше стримувати швидкі переміщення «помаранчево-чорних», які не переставали шукати вільні зони на половині поля господарів. І така активність принесла «гірникам» бажаний результат. Сміян у штрафному майданчику збив Криськіва, після чого арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті холоднокровним ударом реалізував Судаков.

Після цього гості не стали зупинятися на досягнутому, продовживши наступальні дії на половині поля суперників. При цьому футболісти донецької команди незабаром знову зменшили інтенсивність, розгортаючи свої атаки за неспішним сценарієм першого тайму. І на класі втримати потрібний результат «гірники» не змогли. У контратаці Гайдучик вибіг «на побачення» з Різником, але не переграв голкіпера. На підборі перед штрафним «Шахтаря» зіграв Луан, після скидки якого Кльоц пробив точно у кут.

«Гірники» спробували знову перевести гру до штрафного майданчика «Вереса», але зробити це було вже непросто, адже забитий гол додав впевненості рівнянам. Останні хвилини зустрічі пройшли під акомпанемент спроб «Шахтаря» вирвати перемогу. І зробити це міг Невертон, який ударом головою влучив у поперечину.

Фінальний свисток зафіксував нічию. Наступного тижня «гірники» проведуть домашній поєдинок Ліги чемпіонів проти «Аталанти» та матч УПЛ проти ЛНЗ. «Верес» у наступному турі на своєму полі протистоятиме «Зорі».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман - 6,0, Куція - 6,0, Гайдучик - 6,5, Шарай - 6,0, Мрвальєвич - б/о.

«Шахтар» (заміни): Зубков - 6,0, Егіналду - 6,0, Швед - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Верес» - «Шахтар» - 1:1

Голи: Кльоц, 81 - Судаков, 64 (пен.)

Попередження: Годя, 21, Шарай, 70

«Верес»: Кожухар - Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман, 46) - Яго (Мрвальєвич, 71), Кльоц - Луан, Дахновський (Шарай, 66) - Степанюк (Куція, 46), Годя (Гайдучик, 46).

«Шахтар»: Різник - Педріньйо Азеведо (Швед, 85), Матвієнко, Бондар, Конопля - Судаков, Криськів, Бондаренко - Невертон, Траоре (Егіналду, 72), Педріньйо да Сілва (Зубков, 46).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 5 (2) - 15 (7)
Кутові: 1 - 7
Офсайди: 0 - 0.

ВЕРЕС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі