ШИЩЕНКО: «Судді самі плутаються у трактуваннях. Бракує оцінок від Монзуль»

Головний тренер Оболоні розповів про проблеми суддівства в УПЛ

Головний тренер Оболоні Сергій Шищенко розповів про своє бачення стосовно проблеми суддівства в УПЛ:

«Я завжди з повагою ставлюся до арбітрів. Я дуже довго в футболі. Багато чого бачив і розумію, як вони працювали в 1990-х, 2000-х і зараз. Ти розумієш, коли судді допомагають, але після 30 років самостійної України - в тебе вже є купа помічників і система VAR, яка дає тобі всі опції сучасні оцінити ситуацію з різних кадрів - але починають вигадувати ті чи інші трактовки правил. Ставлять (пенальті) одним, іншим не ставлять. Я просто не розумію, чому цей безлад відбувається. Бракує в інформаційному просторі присутності Катерини Монзуль, яка могла вийти на публіку і дати свою оцінку.

Мені здається, що все залежить від рівня кваліфікації суддів. Я вам наведу навіть цікавий приклад. Пам'ятаєте матч Минай - Полісся (2:3)? Ігор Пасхал ставить пенальті в наші ворота. Коли подивилися на VAR і сказали йому подивитися епізод за участю футболіста Миная і Василя Кравця. Гравець Миная тримається за обличчя, корчиться від болю, але Пасхал на моніторі побачив, що Кравець у тому епізоді чиркнув руку Семотюка. І я на місці арбітра теж би не поставив.

Мені здається, що самі арбітри плутаються в трактуваннях. У таких спірних моментах уся відповідальність має бути на головному судді, який має взяти на себе відповідальність».

-

Микола Степанов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 23:55 3

Гра 1-го туру Ліги Європи завершилася з рахунком 2:0 на користь французького колективу