«Вищий рівень». Помічник Йовічевіча пояснив, чому Шахтар не обіграв Болонью

Юрій Беньо зазначив, що гірники якісно виходили з-під пресингу

Юрій Беньо, помічник колишнього головного тренера донецького «Шахтаря» Ігора Йовічевіча, прокоментував нічию «гірників» в матчі 1-го туру основного етапу Ліги чемпіонів проти італійської «Болоньї» (0:0):

«Давайте все ж відверто говорити, що «Болонья» - це вищий рівень, ніж в УПЛ у більшості команд. Це навіть помітно, якщо порівняти з останньою грою в УПЛ проти «Карпат», де вони дуже легко розбивали пресинг. І фактично кожна атака закінчувалася гольовим моментом.

Проти «Болоньї» ми теж бачили, що «Шахтар» дуже добре виходив з-під пресингу, але далі не було такого продовження, як з «Карпатами». Моментів гострих не виникало. Все ж кваліфікація футболістів у «Болоньї» висока, особливо в грі 1 в 1.

Вони їх витягували за рахунок Різника, створювали кількісну перевагу завдяки майстерності Бондаренка, Криськіва, Судакова. Розбивали верхній пресинг, але продовження, щоб «Шахтар» атакував 5 проти 4, 4 на 4 - якщо таке й виникало, то «Болонья» впоралася з цим. Якщо з «Карпатами» така ситуація виникає, то для «Шахтаря» - це гольовий момент. А у Лізі чемпіонів це не завжди гольовий момент, тому що суперник дуже добре 1 в 1 грає. Швидкі футболісти, атлетичні, кусючі, навіть бразильцям було важко обігрувати».

Дмитро Вербинський Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 05:23 0

Рух дає найбільше ігрового часу футболістам U-21 за останні 3 роки

Коментарі