«Це ганьба». Палкін жорстко висловився щодо поведінки ФІФА

Топ-менеджер «Шахтаря» продовжує критикувати босів світового футболу за позицію після початку війни

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в черговий раз жорстко розкритикував Міжнародну федерацію футболу (ФІФА), яка не надала суттєвої допомоги українським клубам після початку повномасштабної фази війни проти російських окупантів.

«Найгірший приклад стався в період після початку війни [повномасштабної фази], коли ФІФА просто дозволила нашим гравцям йти безкоштовно. Це коштувало нам багато мільйонів євро. Легіонери підписали контракти з іншими клубами, які через деякий час їх продали. Це несправедливо. Вони не тренували цих гравців, не розвивали їх і все одно отримували багато грошей. І ФІФА також це підтримала».

«Вони навіть не запросили нас, представників української асоціації, для обговорення можливих рішень цієї проблеми. Ми кілька разів намагалися зв'язатися з ФІФА, але всі двері були зачинені. Це найбільша ганьба, на мій погляд. Ми відчували себе самотніми та покинутими ФІФА. Тому що це був не єдиний випадок».

«До початку війни деяким клубам ми ще заборгували за виплатами. У футболі нормально проводити трансфери у розстрочку. На початку війни 40 мільйонів євро все ще залишалися непогашеними. Клуби, яким ми заборгували, звернулися до ФІФА, бо хотіли отримати свої гроші. Тоді ФІФА через посередників в обговореннях сказала нам, що ми маємо виплатити клубам непогашені гроші, інакше вони позбавлять нас ліцензій на міжнародні змагання. Я відповів: «Хлопці, а як мені за це платити, якщо ви відпускаєте наших гравців безкоштовно, а ми не можемо заробити?» Але рішення залишилося чинним. Вони ставилися до нас так само, як до російських клубів. Це був напад на нас із боку росії. У нашій країні гинуть люди».

«На сьогоднішній день ФІФА навіть не зателефонувала, аби запевнити нас у підтримці. Жодного [дзвінка]. Я не просив би її виплатити нам мільйони компенсації. Я розумію, що зробити це буде не так вже й просто. Але така поведінка ФІФА - це ганьба», - заявив Палкін.

Раніше Палкін говорив, що практично всі доходи клубу ґрунтуються на продажі футболістів.

Олексій Сливченко Джерело: T-online
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 вересня 2024, 00:45 18

Український боксер розповів, що сталося непорозуміння, яке швидко вирішилось

Коментарі