Українці Кісілюк і Тодуа дебютували у польській Плюс Лізі

Наші волейболісти в першому турі чемпіонату Польщі грали один проти одного

У Польщі розпочався чемпіонат країни з волейболу у найпрестижнішій Плюс Лізі. Нагадаємо, що в першому турі львівський «Барком-Кажани» у місті Тарнув поступився чинному чемпіону клубу «Ястшембски Вегель» з рахунком 1:3. А в іншому матчі, який відбувся у Катовіце, на майданчику зустрілися два українські волейболісти - догравальник Євген Кісілюк (він виступає за ГКС «Катовіце») і центральний блокуючий Валерій Тодуа (МКС «Бендзін»). Причому для обох це був дебют у Плюс Лізі.

Тодуа розпочав матч у стартовому складі гостей, провів всю гру і приніс своїй команді 3 очки. Кісілюк вийшов на заміну у другій партії, а третій сет провів уже повністю. За цей час він встиг набрати 9 очок.

В результаті поєдинок у трьох сетах виграла команда МКС «Бендзін».

Ще один український волейболіст капітан нашої національної збірної Юрій Семенюк проводить вже третій сезон у Плюс Лізі. У стартовому турі його «Проєкт» (Варшава), до речі, бронзовий призер попереднього чемпіонату Польщі, переміг відомий клуб «Закса» (Кендзежин-Козле) 3:0. Сам Семенюк провів весь матч та набрав 9 очок.

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
1 тур
ГКС «Катовіце» - МКС «Бендзін»

0:3 (27:29, 19:25, 23:25)
Кісілюк (ГКЗ «Катовіце») - 9 очок, Тодуа (МКС «Бендзін») - 3 очки

«Проєкт» (Варшава) - «Закса» (Кендзежин-Козле)
3:0 (25:22, 25:23, 25:19)
Семенюк («Проєкт») - 9 очок

Додамо, що у другому польському дивізіоні «PLS 1» також відбулися матчі першого туру. Команда «BBTS» з міста Бельсько-Бяла, яку тренує український наставник Сергій Капелусь, в гостях досягла успіху. З рахунком 3:1 вона виграла у клубу «Астра» (Нова-Суль). У складі гостей дебютував центральний блокуючий з України 18-річний Микола Куц, зріст якого 208 см. Він виходив на заміну та набрав 1 очко.

Чемпіонат Польщі з волейболу. PLS 1
1 тур
«Астра» (Нова-Суль) - «BBTS» (Бельсько-Бяла)

1:3 (21:25, 25:22, 21:25, 26:28)
Куц («BBTS») - 1 очко

Другий тур Плюс Ліги пройде в період з 20 по 23 вересня. Але львівський «Барком-Кажани» 18 вересня зіграє матч, перенесений з 4-го туру, з командою «Ресовія» (Жешув).

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 14 вересня 2024, 17:17 0

Опонентами синьо-жовтих у групі стали Італія, Бельгія та Алжир