Болючий удар. Збірна України з великим рахунком програла Аргентині

Наша команда невдало стартувала на чемпіонаті світу

Збірна України стартувала на чемпіонаті світу з футзалу, що проходить в Узбекистані. Наша команда провела плідну підготовку до турніру, родзинкою якої стала перемога над Португалією у товариському матчі. Першим суперником «синьо-жовтих» стала Аргентина, яка виходила до фіналів попередніх двох світових першостей. 2016-го аргентинці стали чемпіонами, а 2021-го програли вирішальний поєдинок Португалії.

На початку поєдинку номінальні господарі більше володіли м'ячем, на що українці відповіли активним пресингом. І перший небезпечний момент відбувся біля воріт збірної Аргентини, коли Швед не влучив у ворота із вигідної позиції.

Getty Images/Global Images Ukraine

Невдовзі вже українці почали грати першим номером, змушуючи оборонятися суперників. Були близькі до успіху Шотурма та Семенченко, але з їхніми ударами впорався вартовий воріт аргентинців Сармієнто. Втім, голкіпер «біло-блакитних» виявився безсилим, коли після передачі Чернявського Шотурма пробив у дальню «дев'ятку».

На жаль, українці досить рано заробили п'ять фолів, і ця обставина позначилася наприкінці тайму. Щоправда, шостий фол, який зафіксував новозеландський арбітр, видається спірним. Проте аргентинці отримали право пробивати дабл-пенальті, який реалізував Аррієта. Але на цьому неприємності для нас не скінчилися. Бранді технічним ударом замкнув простріл Гауни і збірна Аргентини повела в рахунку.

На початку другого тайму ще один гол у наші ворота забив Роса. «Синьо-жовті» взяли м'яч під контроль, але не могли впоратися із насиченою обороною суперників. А помилка Сухова, який протягом усієї гри підключався до атак збірної України, призвела до четвертого взяття наших воріт. А невдовзі ми пропустили і п'ятий.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тренерський штаб української команди випустив на майданчик п'ятого польового гравця, яким став Микитюк. «Синьо-жовті» створили кілька гострих моментів, але забити не змогли. А наприкінці зустрічі аргентинці забили ще два голи у порожні ворота збірної України.

Наступний поєдинок на чемпіонаті світу «синьо-жовті» проведуть 18 вересня проти Анголи.

Чемпіонат світу. Група С. 1-й тур.

Аргентина - Україна - 7:1

Голи: Аррієта (19, 32), Бранді (19), Роса (21), Борруто (30, 40), Боло Алемані (38) - Шотурма (16)

Попередження: Корсун (14), Зварич (19), Шотурма (40)

Аргентина: Сармієнто, Таборда, Боло Алемані, Роса, Гауна - Кравецкі, Плаза, Корсо, Тріподі, Клаудіно, Борруто, Вапоракі, Бранді, Аррієта

Україна: Сухов, Швед, Чернявський, Шотурма, Микитюк - Ципун, Савенко, Жук, Зварич, Корсун, Мельник, Семенченко, Абакшин, Фаренюк

Humo Arena (Ташкент, Узбекистан)

АРГЕНТИНА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 вересня 2024, 19:15 6

Гра завершилася з рахунком 4:1 на користь синьо-гранатових, Віктор відіграв 69 хвилин

Коментарі