Бойовий матч та камбек господарів. Полісся вдома переграло Верес

Олександр Назаренко забив у четвертій грі поспіль, це принесло його команді лідерство в УПЛ

Осічка «Олександрії» давала змогу «Поліссю» у випадку перемоги очолити турнірну таблицю, оскільки різниця м'ячів у нього була б кращою, а «Динамо» хоч і йде без втрат, але має на один зіграний матч менше.

Вирішувати робочі питання Імад Ашур відправив практично той же склад, що і минулого туру, за винятком Пайшао, якого на вістрі атаки замінив Луїфер. Ну і Михайліченко знову вийшов, на цей раз у старті, на правому фланзі захисту. У «Вереса» склад був теж практично передбачуваний, хіба на дебют молодого Протасевича теж на правому фланзі ніхто не сподівався.

Старт гри пройшов під натиском гостей, і це принесло їм дивіденди. Вже на шостій хвилині Шарай класно навісив зліва і Гайдучик теж класно головою по дузі відправив м'яч від штанги у ворота.

Далі очікувано перехопили ініціативу господарі, але їхній натиск «Верес» сміливо розбивав контратаками, які були куди небезпечніші. Міг рахунок подвоюватися кілька разів, але то Луїфер не пішов до кінця замикати удар-простріл Степанюка, то Яго бив точно, але не надто сильно, то Вовченко після стандарту банально не влучив у площину.

Стандарти раз могли принести успіх і «Поліссю», але удар Гуцуляка був неточним, а намагання Віалле його підправити закінчилося моторошним врізанням спиною у штангу. На щастя, ніякої шкоди центрбеку каркас воріт не наніс, а міг би. В першому таймі ще запам'яталися спроба Назаренка пробити і партнера підправити, які знівелював Кожухар, а також Куція, якого часто били в центрі поля суперники. Били в ігрових епізодах і не спеціально, але грузину від того легше не було.

Взагалі, гра вийшла дуже жорсткою. Не було відвертих грубощів, але і Чоботенко не вийшов на поле через розсічення після перерви, і Смоляков у другому таймі теж побачив на собі свою кров, і той же багатостраждальний Куція не дограв гру, причому його заміна стала шостою - Шандрук скористався спеціальним правилом ФІФА при підозрі на травму голови.

Але це сталося наприкінці гри, а до того було було багато цікавого. Досить швидко «Полісся» і зрівняло, і вийшло вперед. Спершу Назаренко класно навісив і Гуцуляк на дальній штанзі замкнув, а трохи пізніше в дещо кумедному епізоді після підказки ВАР арбітр призначив пенальті за гру рукою (ненавмисно це зробив Протасевич, та все ж), який реалізував той же Назаренко, забивши шостий гол в чемпіонаті та в четвертій грі поспіль. Чого епізод кумедний? Подивіться самі, це варте уваги, як велика концентрація футболістів обробляли м'яч на невеликому клаптику поля.

Допис, поширений ФК «Полісся» (Житомир) (@fcpolissya)

Допис, поширений ФК «Полісся» (Житомир) (@fcpolissya)

Спроби «Вереса» зрівняти заслуговують похвали, але не вдалося, як не вдалося житомирянам і збільшити розрив у рахунку. Фінальний свисток відправив «Полісся» на перше місце у таблиці, а «Вересу» симпатична гра принесла не очки, а продовження поневіряння у низах.

Фото ФК Полісся

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур

«Полісся» - «Верес» - 2:1

Голи: Гуцуляк, 50, Назаренко, 58, пен - Гайдучик, 6

Попередження: Бабенко, 90+1, Лєднєв, 90+4 - Вовченко, 63

«Полісся»: Волинець - Смоляков, Чоботенко (Матіч, 46), Віалле, Михайличенко - Бабенко - Таллес (Лєднєв, 76), Крушинський - Назаренко (Шастал, 84), Луїфер (Пайшао, 61), Гуцуляк (Мельниченко, 76)

«Верес»: Кожухар - Шевченко (Сміян, 80), Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Морозко, 78) - Шарай (Дахновський, 78), Куція (Кльоц, 85), Яго (Кучеров, 78), Луан - Гайдучик (Мрвальєвич, 78), Степанюк

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Центральний міський стадіон (Житомир)

ПОЛІССЯ - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 14 вересня 2024, 22:39 13

Жіноча збірна України у Будапешті не зуміла обіграти команду Туреччини

Коментарі