Український тренер очолив жіночу волейбольну команду в Словаччині

Віталій Осипов тренуватиме команду Прешов

Український наставник Віталій Осіпов продовжить працювати у Словаччині, але тепер очолюватиме жіночий колектив Прешов.

В сезоні 2023/24 клуб Прешов став шостим у національному чемпіонаті. Раніше спеціаліст два сезони поспіль працював у чоловічому клубі Спартак Міява, який двічі став бронзовим призером словацької Екстраліги.

Віталій Осіпов розповів прес-службі клубу зі Словаччини:

«Керівництво ВК Прешов довірило мені дуже відповідальну функцію в клубі - це посада головного тренера. Хочу подякувати президенту клубу за виявлену довіру. Це новий виклик для мене в моїй волейбольній історії. Я хочу передати свій досвід та знання дівчатам для їх професійного зростання у волейболі.

Приймаючи пропозицію очолити жіночу команду Прешов, я розумію свою відповідальність за створення команди, здатної конкурувати та перемагати в Екстра-лізі. Перш за все наша команда має бути сильною морально, і тоді всі дівчата будуть довіряти та допомагати одна одній на полі.

Тепер про цілі та наміри на сезон 2024/25. Я не дуже люблю прогнозувати якийсь конкретний матч або прогнозувати турнірну таблицю наприкінці сезону. Моя філософія, яку я хочу передати команді, полягає в тому, щоб перемагати в кожному матчі, незалежно від того, хто на чужій половині поля. І якщо моя команда зіграла добре і виклала всі сили на матч, але не змогла перемогти, то завтра вона обов'язково виграє, тому що праця завжди приносить плоди.

Уболівальників нашої команди прошу підтримувати нас завжди, а не тільки в моменти радості та успіху. Це дуже важливо для команди. Сподіваюся і вірю, що з кожним матчем наших уболівальників буде все більше і ми намагатимемось порадувати всіх своєю грою».

Як гравець Осіпов виступав в амплуа зв'язуючого у командах Шахтар (Донецьк, Україна), мду (москва, росія), сигнал (обнінськ, росія), Надзбруччя (Тернопіль, Україна). Наставник добре знайомий зі Словаччиною, адже виступав там 6 років.

Тренував команди Лучеськ-Підшипник (Луцьк, Україна), Локомотив (Дніпропетровськ, Україна), Локомотив (Харків, Україна), Будівельник-Динамо-Буковина (Чернівці, Україна), шахтоспецбуд (солігорськ, білорусь), металург (жлобін, білорусь), Кримсода (Красноперекопськ, Україна), КП ВК Дніпро (Дніпро, Україна) та Ушкін-Кокшетау (Казахстан).

Очолював юніорську збірну України та національну збірну Молдови, був помічником головного тренера національної збірної України.

Микола Степанов Джерело: Волейбол в Україні
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 вересня 2024, 14:22 0

14 вересня о 15:30 відбудеться матч 6-го туру УПЛ