Голеадор Олександрії назвав силу команди Ротаня і розповів про її цілі

Олександр Філіппов поділився планами

Нападник «Олександрії» Олександр Філіппов, на рахунку якого 3 голи після 5 турів нового сезону в Українській Прем'єр-лізі, у ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua оцінив старт у виконанні команди Руслана Ротаня і розповів про цілі, що стоять перед нею на сезон-2024/2025.

- Олександре, «Олександрія» після п'яти турів має стовідсотковий показник у 12 очок і лідирує в УПЛ. Очікували такого старту, а саме, чотирьох перемог у чотирьох стартових турах?

- Звісно, після того, як ми пройшли збори, я знав і бачив, що в нас хороша команда з кваліфікованими футболістами. Я розумів, що ми можемо зробити крок уперед. Звичайно, якщо подивитися назад, у період до цих чотирьох стартових турів, то, мабуть, навряд чи можна було припустити, що ми наберемо 12 очок. Але, повторюся, добре, що ми ці чотири тури були як одне ціле, билися один за одного. Усі ці перемоги дуже важливі для нас. Важко було їх здобувати. Тільки за рахунок характеру і згуртованості ми здобули перемоги.

- Якщо й далі будете активно забивати в УПЛ, може, ще буде шанс проявити себе в Європі? Думаєте про це?

- Усе можливо! Можна сказати, що перший млинець комом був у Європі. Усе можливо. Я розумію, що важко. Багато команд дивляться на вік. Але все залежить від мене, від того, як ми будемо виступати командою і кожен індивідуально. Зараз мої думки тільки про «Олександрію». Я підписав контракт на два роки. Я тут щасливий, а там уже побачимо. Моє головне завдання - допомагати команді й окремо кожному футболістові на кожному тренуванні та в кожній грі рости. Допомагати рости і собі, і команді.

- Якісь конкретні завдання керівництвом і тренерським штабом «Олександрії» поставлені перед командою?

- Конкретних завдань немає. Ми йдемо від гри до гри. Кожен матч - це окреме завдання, щоб вийти і заробити три очки. Будемо рухатися маленькими кроками, але тільки вгору.

- Що унікального у вашій команді? Можливо, кожен привніс щось своє? Ви грали в Бельгії та Латвії, Калюжний - в Ісландії та Індії, Костишин - у США, Шабанов - у Польщі та Угорщині. Плюс у вас бразильці та португалець. Може, вдалося зібрати команду для вирішення серйозних завдань?

- Ми розуміємо, яка в нас підібралася команда. Минулого року в «Олександрії» була молодша команда. Звичайно, було важко грати більшість матчів тільки молодими виконавцями. Але зараз у команді з'явилися досвідчені футболісти. І ось вийшов такий сплав, що приносить свої плоди. Молодь потихеньку набиває шишки. А досвідчені футболісти додали трохи спокою й агресії. Тому все це приносить свої плоди на полі. Ми всі розвиваємося індивідуально і командно.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 19:37 2

Українська команда займає останнє місце у групі