КВАРЦЯНИЙ: «Реабілітуватись збірна зможе лише чотирма перемогами у групі»

Відомий тренер оцінив гру українців в перших матчах Ліги націй

Після фіаско збірної України на чемпіонаті Європи у Німеччині вболівальники та фахівці були впевнені, що із виступу на цьому турнірі будуть зроблені висновки, аби не припуститися помилок у подальшому. Однак два стартових матчі у нинішньому розіграші Ліги націй з Албанією (1:2) і Чехією (2:3) показали, що проблема як щодо якості гри, так і результату все ще залишається.

Подібного провалу на старті Ліги націй не очікував ніхто. Однак маємо те, що маємо: нуль очок у двох матчах.

- Ще до першого поєдинку у цьому турнірі я прогнозував, що збірна України в іграх з албанцями і чехами набере чотири очки, зігравши внічию з першими і вигравши у других, - ділиться враженнями із Sport.ua один із старожилів нашого тренерського корпусу Віталій Кварцяний.

- Однак вийшло так, що у своєму прогнозі я повністю помилився. Після двох поразок поспіль у Лізі націй Україна може реабілітуватися перед багатомільйонною армією вболівальників лише у тому випадку, якщо в усіх чотирьох матчах здобуде перемоги. Особисто я в це дуже вірю, адже якщо не вірити, то тоді нецікаво буде чекати цих ігор.

Всі ми переживали за збірну України, надіялись та продовжуємо надіятись. У її виконанні ми бачили деякі перспективні дії на полі, які наші футболісти хотіли реалізувати. Не все, щоправда, виходило, але бажання було помітне. Щодо учорашнього матчу хочу сказати, що нинішній склад збірної Чехії - один із найслабших за останніх двадцять років. В ньому немає зірок, лідерів і авторитетних гравців, які були колись - таких, як Недвед, Поборськи, Коллер, воротар Чех. Тому шкода, що не вдалося відібрати у чехів очки.

- Якими вам бачаться подальші перспективи збірної України у Лізі націй?

- Зараз ми бачимо, що найбільш прогресуючою із усіх країн колишнього СРСР є Грузія. З командою, яка грає нестандартно і лідирує у групі, наша національна збірна має зустрітися вже у третьому за ліком поєдинку турніру - у жовтні на умовно домашній арені у польській Познані. А ще через тур - у Тбілісі. Шкода, що за календарем виїзна гра з Албанією буде у збірної України аж у листопаді, інакше могли б з'їздити у цю країну і у морі скупатись. Це ж саме стосується і Грузії (посміхається). А якщо серйозно, то на нас чекають непрості ігри з грузинською збірною.

Переконаний, вони будуть досить цікавими. Можливо, індивідуально сильні грузини побіжать весело в атаку, а ми це використаємо. Адже усі «силові» збірні, такі як Албанія і Чехія, думають про оборону, а Грузія за своїм стилем є іншою - це технічна, імпровізаційна команда. Її виступ на чемпіонаті Європи, а тепер і дві перемоги у двох матчах Ліги націй, де вона йде на першому місці у групі, свідчить про те, що суперництво буде цікавим. Надія на успішний підсумок у поєдинках з Грузією є, проте збірній України доведеться дуже непросто.

Раніше колишній гравець збірної України Іван Гецко оцінив роботу Сергія Реброва після поразки 2:3 від Чехії у другому турі Ліги націй.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 23:00 0

Олексій Сливченко аналізує старт харків'ян у новому сезоні та їхню агресивну трансферну політику

Коментарі