Велоспорт. Бірюкова – 15-та в розділці на чемпіонаті Європи

Стартував чемпіонат Європи з шосейного велоспорту

Сьогодні, 11 вересня в Бельгії стартував чемпіонат Європи 2024 року з шосейного велоспорту. У перший день уже було розіграно п'ять комплектів нагород у перегонах із роздільним стартом.

У жінок-юніорок на дистанції 13,3 км золото виборола іспанка Паула Ортіс. Найкраща з українок, Мілана Ушакова, показала 12-й результат. Також Україну представляли Валерія Пономаренко (24-те місце) і Марина Романенко (31-ше місце).

У жінок-андерів (вікова категорія до 23 років) на дистанції 31,3 км перемогла фінка Аннііна Ахтосало. Українки Аліна Богдан і Ганна Козлюк потрапили до топ-30 - 27-ме і 29-те місця відповідно.

В елітній категорії, серед дорослих, у жінок на дистанції 31,3 км золото виборола бельгійка Лотте Копеккі, яка випередила нідерландку Еллен Ван Дейк та австрійку Крістіну Швайнбергер. Лідер збірної України, Юлія Бірюкова, замкнула топ-15, а Тетяна Ященко стала 22-ю.

Чоловіки як у юніорській, так і в андерівській категорії змагалися на дистанції 31,3 км. Серед юніорів переміг нідерландець Міхіл Моуріс. Щодо українців, то Данило Козоріз посів 30-те місце, а Влад Посіда і Роман Винник - 46-те і 47-ме відповідно.

Серед андерів у чоловіків упевнено переміг бельгієць Алек Сегарт, який випередив шведа Якоба Содерквіста і нідерландця Вессела Моуріса. Українці Данило Яковлєв і Семен Симон посіли 32-ге і 34-те місця відповідно.

Також сьогодні на чемпіонаті Європи відбудеться розділка серед дорослих у чоловіків.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 11 вересня 2024, 20:53 1

Для Ярослави золото ОІ-2024 важливіше